image

Ευρωπαϊκές μέρες Βιομηχανίας 2019 - Ημερίδα Πάτρας 6 Μαρτίου 2019

Η επιχειρηματικότητα στην εποχή της «4ης βιομηχανικής επανάστασης» απασχόλησε την ημερίδα με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την κρίση - Βιομηχανική Καινοτομία και Παγκοσμιοποίηση της Βιομηχανίας», που διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης «Europe Direct Patras» - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Industry Week 2019» που στοχεύει στη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων του κλάδου της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του δημοσίου τομέα των κρατών μελών, με σκοπό να εξετασθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική ενόψει των σύγχρονων βιομηχανικών και περιβαλλοντολογικών προκλήσεων. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα να αναλυθούν τα βήματα που έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επιχειρηματική καινοτομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη βιομηχανία της ΕΕ για μια σύγχρονη, καθαρή και δίκαιη οικονομία. Προωθεί τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα μέσω πολλών από τις σημαντικές πρωτοβουλίες μας και επιδιώκει να ενδυναμώσοει τους πολίτες, να αναζωογονήσει τις περιφέρειες και να διαθέσει τις καλύτερες τεχνολογίες για την έξυπνη και καινοτόμο βιομηχανία του μέλλοντος.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων του κλάδου της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του δημοσίου τομέα των κρατών μελών, με σκοπό να εξετασθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική ενόψει των σύγχρονων βιομηχανικών και περιβαλλοντολογικών προκλήσεων και να παρουσιαστούν δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.

Βίντεο από την ημερίδα:


Συνημμένα αρχεία