image

Κ. Καρπέτας: Εγκαινιάζοντας τη συμμαχία για το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον ΣΕΒΙΠΑ

Η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι μείζονος σημασίας για την υλοποίηση του πλαισίου δράσεων σε διοικητικό, επιχειρησιακό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της πρόσφατης βράβευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017».

Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) Πέτρο Μαντά, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία του Δικτύου για την Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Το Δίκτυο που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες με συμμετοχή πολλών φορέων έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα και στόχοι μεταξύ άλλων είναι να αναπτυχθεί ένα συμβουλευτικό και υποστηρικτικό πρόγραμμα για επιχειρηματικές μεταφορές, η παρακίνηση καινοτόμων και επιχειρηματικών νοοτροπιών, η ενθάρρυνση του επιχειρηματικού διαλόγου και η αλληλοκατανόηση και γενικότερα ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο.

«Στόχος όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από αυτό το Βραβείο. Οι δράσεις είναι εφικτό να επιτευχθούν με συνεργασία ανάμεσα στους φορείς και με την εδραίωση ενός φιλικού κλίματος για την επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε το πρώτο Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον ΣΕΒΙΠΑ, βάζοντας τα θεμέλια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας.

Παράλληλα, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για θέματα που απασχολούν το ΣΕΒΙΠΑ και τα μέλη του, καθώς και την δημιουργία του πανελλήνιου δικτύου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών της χώρας, με έδρα την Πάτρα που υποστηρίζεται από τoν ΣΕΒΙΠΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής Σπύρος Παπασπύρου.

Να υπενθυμίσουμε πως στο Δίκτυο συμμετέχουν: Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πατρών, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Επιμελητήριο Ηλείας, ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών-ΚΕΠΕ, Οργανισμός Enterprise Greece, ΟΑΕΔ, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΕΑΠ, Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων στη Δυτική Ελλάδα, ΣΕΒΙΠΑ, Σύνδεσμος Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας ΣΤΕΔΕ, Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας ΕΣΥΝΕ, ΠΤΑ, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας.