Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
Ροή ενημέρωσης:

Αναγνωρισιμότητα στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, εξωστρέφεια, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για μείωσης της ανεργίας είναι τα βασικότερα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν Ευρωπαϊκές Επιχειρηματικές Περιφέρειες προηγούμενων ετών, που αντάλλαξαν εμπειρίες ,  στο πλαίσιο του Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που οργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017.

Τη συζήτηση συντόνισε η Διονυσία Μαράτου Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνοψίζοντας στο τέλος  τα μεγαλύτερα  κοινά οφέλη που αποκόμισαν οι Περιφέρειες από τη διάκριση.

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 14:47

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των Περιφερειών

Στην ανάγκη να αλλάξει το σημερινό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση, ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο, στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και στην χρησιμότητα της έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο συνέδριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Βαδίζουμε σε νέους δρόμους όπου η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπ’ όψιν της το κοινωνικό περιβάλλον και το παραγωγικό μοντέλο που θα σχεδιάσουμε.

Πρέπει να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα για να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα και να κατευθυνθούν σωστά τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας , μέσα από τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Το πλαίσιο για τα Περιφερειακή συστήματα ως  ολοκληρωμένα παραγωγικά συστήματα καταγράφηκε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στρογγυλής τράπεζας  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που οργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017.

Οι συμμετέχοντες, απαντώντας στα ερωτήματα της δημοσιογράφου Κάτιας Μακρή, που συντόνισε τη συζήτηση, περιέγραψαν το πλαίσιο.

Οι συμμαχίες πετυχαίνουν όταν βάζουν στόχους και συνενώνοντας δυνάμεις φθάνουν στο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της ενδιαφέρουσας συζήτησης που αναπτύχθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της δεύτερης ημέρας του τριήμερου Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου που οργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή «ανέκρινε» τα μέλη της «Συμμαχίας» θέλοντας να διαπιστώσει την επιτυχημένη πορεία του δικτύου που δημιουργήθηκε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση -κατά τη διάρκεια του τριημέρου Διεθνούς Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα - ήταν αυτή που συντόνισε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή με θέμα: «Το επιχειρηματικό κράτος και επιχειρηματική περιφέρεια-Ρόλος , μύθοι και πραγματικότητα».

Ο Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κωνσταντίνος Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο καθηγητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου Κλεομένης Μπάρλος και η καθηγήτρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του πανεπιστημίου Αάτο Φινλανδίας Τάινα Τουκιάινεν, απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων που τέθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου που οργανώνει στην Πάτρα (13-15/12) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τουρισμός, εμπόριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρή  ενέργεια, επένδυση στις υποδομές και στην τεχνολογική ανάπτυξη είναι τομείς στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει βγαίνοντας από την κρίση. Τους στρατηγικούς πυλώνες για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη ανέπτυξε ο John Podesta διευθυντής και ιδρυτής του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο.

Επικεφαλής της Προεκλογικής Καμπάνιας για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην Προεδρία των ΗΠΑ, Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον και Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ήταν προσκεκλημένος  την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»,  μεταφέροντας πολιτικές που ακολουθήθηκαν στις ΗΠΑ.

Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νιας ενημερώνει τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών της περιοχής αρμοδιότητάς της τα παρακάτω:
Το 2000 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο η ΤΡΙΣΤΕΤΣΑ, μια καταστρεπτική ασθένεια που αφορά τα εσπεριδοειδή. Μέχρι αυτή την στιγμή η ασθένεια έχει καταγραφεί σε διάφορες περιοχές όπως: Αργολίδα, Χανιά, Λακωνία, Άρτα, κ.α. που έχουν παράδοση στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών.

Στην Π.Ε. Αιτωλ/νιας από τις μέχρι στιγμής επισκοπήσεις που γίνονται και την αποστολή δειγμάτων στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη της ασθένειας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Τριτέκνων και η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων οργανώνουν, υπό την αιγίδα της Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», μία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ο Κοινωνικός ρόλος των φορέων και των οργανώσεων Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης» τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ».

Η κοινωνικο-οικονομική κρίση έχει εισχωρήσει σε κάθε νοικοκυριό επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στα μέλη κάθε οικογένειας, μετρώντας άλλοτε μεγάλες και άλλοτε μικρές συνέπειες. Κυρίως οι οικογένειες με τρία και πάνω παιδιά δοκιμάζονται περισσότερο, καθώς οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες, τα εισοδήματα μειώνονται και οι αξίες και οι θεσμοί περνούν τη δική τους κρίση.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του διεθνούς συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στη Δυτ. Ελλάδα», μπορεί τα να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω διαδικτύου στον σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=Pe5bK2NS1SU

Συνεργατικοί σχηματισμοί - οχήματα προώθησης  της επιχειρηματικότητας  αυτόπαρουσιάστηκαν στο τριήμερο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που οργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καταδεικνύοντας τη δυναμική που υπάρχει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Σελίδα 1 από 373