Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της Ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ενταγμένο στο ολοκληρωμένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξη (ΒΑΑ) της Πάτρας.

Στα πλαίσια του έργου θα ψηφιοποιηθούν ιστορικά αρχεία, φωτογραφικά αρχεία, έργα τέχνης, και βιβλία τοπικού και γενικού περιεχομένου από τις συλλογές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων υλοποιεί το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων. Το πρώτο έργο στη ΒΑΑ Πάτρας είναι η Ψηφιοποίηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Έχει στόχο τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος και τη διάδοση της σπουδαίας συλλογής που διαθέτει η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, θυμίζοντας ότι «η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας ιδρύθηκε το 1908 επί Δημάρχου Βότση και διανύει πλέον το 110ο έτος λειτουργίας της αποθησαυρίζοντας πάνω από 200.000 τόμους, μεταξύ αυτών πολύτιμα και σπάνια βιβλία από τον 16ο αιώνα».

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου , γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Μαϊου 2018, τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Λάππα, από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαϊας Χρήστο Νικολάου.

Έργο που σχεδίασε και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ. «Παραδίδουμε σήμερα ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο στη νεολαία και ελπίζουμε να γίνει ένας χώρος γνώσης και κέντρο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε: «Ένα όραμα για μας έγινε πράξη, με την συνεργασία του Δήμου, των τοπικών φορέων και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πάντα η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων και η συνεννόηση έχουν θετικά αποτελέσματα. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε πάντα ως πρώτο στόχο να δημιουργούμε κυψέλες μόρφωσης, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις ευκαιρίες που δικαιούνται».

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρει:

«Μόνο αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η φασιστική επίθεση που δέχθηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο Γιάννης Μπουτάρης. Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι επίθεση στη Δημοκρατία, στην ελεύθερη έκφραση ιδεών των τοπικών κοινωνιών.

Η βία είναι καταδικαστέα απ΄ όπου και αν προέρχεται. Η δημοκρατική κοινωνία, οι θεσμοί, τα κόμματα, πρέπει να υπερασπιστούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη έκφραση ιδεών, απόψεων και θέσεων».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έχει καθιερωθεί να τιμάται την 19η Μαΐου.

Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκησαν από το 1916 μέχρι και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων του Πόντου σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τυροκομικών μονάδων και γαλακτοβιομηχανιών από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέχεια των επαφών που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την απορρόφηση των κτηνοτροφικών προϊόντων και την τιμή του γάλακτος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγροτικούς συλλόγους, ενώ το ζήτημα έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η στόχευση είναι κοινή. Πως θα προστατεύσουμε τον κλάδο της κτηνοτροφίας, τη φέτα ως ένα εθνική προϊόν και μέσα από τη κοινή μας δράση να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία των μεταποιητικών μονάδων. Πρέπει να λειτουργήσει όλη η αλυσίδα. Παραγωγή – μεταποίηση- κατανάλωση» τόνισε ο Περιφερειάρχης, και συνόψισε τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προσδιορίζοντας μια δέσμη μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν.

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε, χθες 17/5, σε έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα διοικητικά όρια του Δήμου Θέρμου Θέρμου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλ/νίας, κ. Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλ/νίας, κ. Κιτσοπάνο, καθώς και από ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλ/νίας και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Σάββας Αυγέρης.

Αυτοψία στο έργο «Εργασίες συντήρησης οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηλείας», προϋπολογισμού 650.000,00 Ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 001/2107, πραγματοποίησε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας μαζί με κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Γεώργιο Γεωργιόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παναγιώτη Πλατανιά, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Βασίλειο Λοτσάρη και την προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της ΔΤΕ -ΠΔΕ Ευαγγελία Μπίνα.

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις παρεμβάσεις συντήρησης που γίνονται στις Καρούτες - Σμήλα.

Σελίδα 1 από 407