Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Στην πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020 αναφέρθηκε διεξοδικά σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναλύοντας την μέχρι πορεία που έχει ακολουθηθεί τόνισε χαρακτηριστικά:

Βρισκόμαστε στην κρίσιμη φάση της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων. Η υλοποίηση του σχεδίου έχει στόχο να υπηρετήσει την αντίληψη της βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης. Στο κέντρο βάρους του έχει τη διαλογή στην πηγή. Πρόκειται για μια νέα αντίληψη στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι πόροι που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχονται στα 35.000.000 € με εκχώρηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να βγάλει τις προσκλήσεις για τη χρηματοδότηση των έργων ως το τέλος Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η τεχνική συνάντηση με τους Δήμους και τους ΦΟΔΣΑ που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξη έργων” εξήγησε και επανέλαβε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, όπως άλλωστε είχε ενημερώσει και στην τεχνική συνάντηση το πρωί της ίδιας ημέρας.

Το βραβείο Best Partner Greece με το οποίο διακρίθηκε ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου παρέλαβε σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2019 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας. Πρόκειται για τη διάκριση που προήλθε από τον Ρωσικό τουριστικό οργανισμό TEZ TOUR, στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων Worldberry.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στη Μόσχα, καθώς κάθε χρόνο ο TEZ TOUR με τα βραβεία TEZWorldberry, επιβραβεύει συνεργάτες και φορείς, από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου διακρίθηκε για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες. Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που βρέθηκε στην Μόσχα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην 25η Διεθνή τουριστική έκθεση MITT 2018, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα.

Bασική επιδίωξη και ευθύνη της Περιφέρειας ήταν να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, που θα διασφαλίζει ότι η Δυτική Ελλάδα θα εξελιχθεί, με βάση το ευρωπαϊκό όραμα, σε μια κοινωνία της ανακύκλωσης εντός της επόμενης εικοσαετίας. Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια ενεργοποιεί πόρους 34 εκ. ευρώ , μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Η υλοποίηση του οράματος αυτού διασφαλίζει το φυσικό και κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον, πλην όμως προϋποθέτει ρεαλιστικό σχέδιο, ικανό να υλοποιηθεί και να ενσωματωθεί στο σύνολό του στα δεδομένα της Περιφέρειας, καθώς και σοβαρές αλλαγές τόσο στη συμπεριφορά των καταναλωτών όσο και στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων. Πρέπει να δούμε το επίπεδο ετοιμότητας για να γίνουμε αποτελεσματικοί”. Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Δυτικής Ελλάδας στην τεχνική συνάντηση με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα και τη χρηματοδότηση έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

Η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γενικότερα ζητήματα σχολικής στέγης συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Κατά τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζοντας στα πιο ενεργοβόρα κτίρια, μεταξύ των οποίων είναι και τα σχολεία.

Με εντατικούς ρυθμούς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζει την ημερίδα που θα γίνει, στις 30 Μαρτίου 2018, για το φαινόμενο των μεδουσών, προκειμένου η πρωτοβουλία της να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να διαφωτίσει αρχές, φορείς και πολίτες.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως Διονυσίας Μαράτου και του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρου Βέρρα.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση από ειδικούς που θα κληθούν να αναλύσουν το φαινόμενο και με την επιστημονική τους προσέγγιση να δώσουν απαντήσεις για το σοβαρό ζήτημα.

Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων του έργου "Εργασίες Αντιμετώπισης Κατολισθήσεων της ΠΕΟ Πατρών Τριπόλεως"

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με το ετήσιο Σχέδιο Δράσης Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής Υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2018, υλοποιεί πρόγραμμα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο (εθισμός στο διαδίκτυο), την παιδική παχυσαρκία , την υγιεινή διατροφή και ατομική υγιεινή, το οποίο έχει λάβει την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθητών Γυμνασίου της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Ξεκίνησαν ήδη, ενώ θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά.

Την απόφαση ένταξης επιπλέον 177 νέων δικαιούχων αγροτών στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», που θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 3.314.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειαρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου.

Πρόκειται για νέους γεωργούς που εντάσσονται στο ΠΑΑ 2014-2020, ενώ θα ακολουθήσουν 10 ακόμη, οι οποίοι πήραν παράταση ενός μήνα και θα ενταχθούν, αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση όσων δικαιολογητικών απαιτούνται, ωστόσο η χρηματοδότηση τους είναι διασφαλισμένη.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε νέα διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευσης προκήρυξης, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας, Π.Ε. Ηλείας για το σχολικό έτος 2017-2018, (κολυμβητήρια και νέα δρομολόγια) συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης μέχρι του ποσού των 74.171,70 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Ν. 4415/2016 (ΦΕΚ 159 / τ.Α΄/ 06-09-2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με αυτές του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147/Τ.Α΄/08-08-2016) με διάρκεια των συμβάσεων όχι πέραν της 30.06.2018, κατ' εξαίρεση των κειμένων διατάξεων περί έγκρισης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων(Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: 21/03/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μ.μ.

Ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης προσφορών: 21/03/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30 μ.μ.

Σελίδα 1 από 391