Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η συνεχής ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού τομέα, αποτελούν βασικό στόχο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον τουρισμό.

Θετικό σημάδι αποπνέει η ολική αναβάθμιση – ανακατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος GRECOTEL στη Λακκόπετρα.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει όραμα, στόχο και πολιτική βούληση. Κάθε έργο είναι ενταγμένο σε μια στρατηγική που εμπεριέχει την πολιτική βούληση να αλλάξουμε τα δεδομένα της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε, σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στην έδρα της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνοντας σειρά έργων για το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό.

Πλαισιωμένος από την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη, το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνοκαι την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε σημαντικά έργα που προσδίδουν μια νέα ταυτότητα σε Μεσολόγγι-Αιτωλικό.

Με μεγάλη χαρά ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συμμετείχε σήμερα στο δημοσιογραφικό οδοιπορικό, όπου ομάδα διακεκριμένων δημοσιογράφων, κριτικών τέχνης και ανθρώπων του πολιτισμού ταξίδεψαν με τον Οδοντωτό, με στόχο να βιώσουν την εμπειρία της διαδρομής και να προβάλλουν αντίστοιχα το θεσμό «Εν Συρμώ».

Το φετινό «Τρένο της τέχνης» αποτελεί την 3η διοργάνωση του προγράμματος «Γιορτές του Οδοντωτού, Εν Συρμώ 2018», που συνδιοργανώνονται από το ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Aξιολογητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, θα επισκεφτούν την Πάτρα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποτίμηση των δράσεων που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017 (EER).

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Μάρκου Μάρκουλα, οποίος για δεύτερη χρονιά μέσα σε ένα χρόνο επισκέπτεται τη Δυτική Ελλάδα.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας, η έκθεση 21 ομαδικών εικαστικών δημιουργιών, από 320 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς, που αποτυπώνουν τη σύνδεση των έργων ΕΣΠΑ με την εκπαίδευση για την αειφορία, καθώς και η παρουσίαση του λευκώματος «Τα έργα της Αειφορίας» με τις δημιουργίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, .

Η εκδήλωση ήταν η κορύφωση μιας στοχευμένης και επιτυχημένης συνεργασίας δύο χρόνων μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σελίδα 1 από 307