Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017
Ροή ενημέρωσης:

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Μαΐου, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά στο Αγρίνιο, παρουσία του Βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Χαροκόπο, διαδοχικά με μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων «Απόστολος Λουκάς», Εθελοντικός Σύλλογος Αιμοδοτών Αγρινίου, Εθελοντικός Σύλλογος Αιμοδοτών Ι.Π.Μεσολογγίου, «Ηλιαχτίδα» και «Παναγία Ελεούσα».

Πρόκειται για συλλόγους με πολυσχιδή προσφορά στις τοπικές κοινωνίες που επιτελούν σπουδαίο έργο το οποίο χρειάζεται την στήριξη όλων των φορέων και των ιδιωτικών πρωτοβουλιών της Αιτωλοακαρνανίας.

«Άνοιξε» σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», σχετικά με την υλοποίηση των στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των πόλεων της Πάτρας και του Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που στοχεύει στην καλλιέργεια αστικών πολιτικών που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση συνολικά των δυνατοτήτων μιας περιοχής με ταυτόχρονη ανάπτυξη ισχυρών συνεργασιών, στις οποίες εμπλέκονται οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία των πολιτών.

Τα έργα αυτά που θα υποβάλουν οι δυνητικοί δικαιούχοι, όπως προβλέπονται οι ΔΕΥΑ Αγρινίου, ΔΕΥΑ Πατρών, Δήμος Αγρινίου και Δήμος Πατρέων, θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν για να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, οι οποίοι συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται η εκδήλωση «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό», κατά την οποία θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν οι δημιουργίες μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Τη διοργάνωση έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που συνεχίζουν τις δράσεις που υλοποιούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Επιπλέον, συνδιοργανωτές είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), ενώ έχει την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων/ Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 σήμερα το απόγευμα στο χώρο της «Αγοράς Αργύρη», (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα).

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ένα κορυφαίο θέμα. Μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία που πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή τη διευρυμένη διαβούλευση. Πρέπει η κοινωνία μας να έχει ρόλο και λόγο σε αυτή, το ζητάμε και το θέλουμε ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας στην ημερίδα ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που διοργανώθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Επιτροπή Διαλόγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας θα πρέπει να αμβλύνουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και σε αυτούς που αφορούν οι αποφάσεις, τους πολίτες:

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να μετατραπεί σε εθνική ευκαιρία για την χώρα μας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο χάσμα, έχει χαθεί το τεκμήριο της εμπιστοσύνης στους πολίτες και αυτό πρέπει να ανακτηθεί».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Αλλεργιολόγων, την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας, την Κλινική Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, διοργανώνει διαδραστική έκθεση με θέμα «Αλλεργίες και Περιβάλλον».

Μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι: Τι είναι η αλλεργία; Τι είναι τα αλλεργιογόνα; Γιατί αυξάνονται οι αλλεργίες και πώς γίνεται η διάγνωση αυτών; Ποια είναι η σχέση της εμφάνισης αλλεργιών με το περιβάλλον και τον σύγχρονο τρόπο ζωής;

Σελίδα 1 από 251