Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Μια μεγάλη συναυλία, ανοικτή στο κοινό, για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών με το έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου: «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» - Κοσμική Λειτουργία σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00, στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής μουσικής καθώς το έργο του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα του ανθρώπου για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Το βραβείο που κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέλαβε το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Η τελετή απονομής των βραβείων αριστείας EDEN πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια επίσημου δείπνου στις Βρυξέλλες, όπου η Πάτρα ως Προορισμός Αριστείας βρέθηκε ανάμεσα σε 18 διακριθέντες προορισμούς της Ευρώπης.

«Πρόκειται για ένα τιμητικό τίτλο, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει κι επίσημα ότι η Δυτική Ελλάδα με την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει, επάξια κατατάσσεται στους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς προορισμούς. Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας εστιάζοντας στην Πάτρα, που είναι η έδρα της Περιφέρειας μας , μιας προικισμένης περιοχής που προσφέρει εναλλακτικές εμπειρίες στον επισκέπτη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Η διάκριση που πετύχαμε υπογραμμίζει τη δυναμική της πόλης ως αναδυόμενο τουριστικό προορισμό και δικαιώνει την επιλογή μας να θέσουμε σε προτεραιότητα την ανάδειξη των ισχυρών δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και εξειδίκευσε στα πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, περιγράφοντας «μια περιοχή φυσικού κάλλους, πλούσιου περιβαλλοντικού αποθέματος, τεράστιας ιστορικής παρακαταθήκης, πηγή δημοκρατίας, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Τόπος προικισμένος που μπορεί να παράγει και να δημιουργεί αξίες, φυσικές και άυλες» .

Την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων με διάθεση πόρων ζήτησε με παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών , που διεξάγεται στις Βρυξέλλες και στην οποία παρέστη η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για περιφερειακή πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Η κα. Κρέτσου συμμετείχε στην συνεδρίαση , προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη της ομάδας για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020.

«Εάν δεν θέλουμε να αφήσουμε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα χέρια όσων θέλουν να την αποδημήσουν, χρειαζόμαστε επειγόντως μια ευρωπαϊκή πολιτική για τη διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας , ως Αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), συμμετέχοντας στις εργασίες της Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ) στην αντιφώνησή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, εκπροσωπώντας την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην συζήτηση που έγινε στην ΕτΠ για το Μεταναστευτικό.

Για μια ακόμα χρονιά, η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Group) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), στην οποία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, έχει τη θέση του Αντιπροέδρου, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας.

Ο φετινός διαγωνισμός ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Διοργανώνεται δε σε συνεργασία με το δίκτυο SOLIDAR (το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, που δραστηριοποιείται για την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμια κλίμακα), με θέμα «Η κοινωνική πόλη μου» και απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωτογράφους, προκειμένου να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία κοινωνικά προγράμματα ή/και κοινωνικές σχέσεις των πόλεών τους.

Σελίδα 1 από 295