Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 18:11

Ενεργειακή αναβαθμιση Κτιρίων ΠΔΕ

Με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλ/νίας) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με στόχο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.

«Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον εμφανείς. Η προστασία των ενεργειακών μας πόρων καθίσταται επιβεβλημένη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στοχεύοντας  στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους,  επιδιώκει να εφαρμόσει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για μείωσης της χρήσης ενέργειας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος της Στοματικής Κοιλότητας & Λέμφωμα»,  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Αστήρ.

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας, τον Όμιλο Συναδελφικών Εκδηλώσεων Προσωπικού & Συνταξιούχων Ν. Αχαΐας, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Χθες, στις 13 Οκτώβρη 2017, η Πάτρα έλαβε το χρίσμα ως διοργανώτρια πόλη των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Η πρόταση ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019,παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής στην πόλη της της Ισπανίας . Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστήριξε την υποβολή του φακέλου της επιτροπής διεκδίκησης από κοινού με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Πατρέων.

«Η συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αυτή επιτυχία. Η επόμενη μέρα απαιτεί συνεργασίες προκειμένου να κατασκευαστούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός στην Αχαΐα και θα αναδείξουν τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα όπως το θαλλάσιο μέτωπο της πόλης της Πάτρας καθώς και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι να συνδυάσουμε τους αγώνες με έργα που θα μείνουν στην περιοχή και με τις κατάλληλες ενέργειες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας.» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και κατέληξε «Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρούσα για την ανάδειξη της Ελλάδας και του τόπου μας μέσα από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες .»

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 12:35

Η ΠΔΕ στο 9ο Φεστιβάλ Μελιού

Στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τιμώμενη περιφέρεια με δικό της περίπτερο.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ΑνάπτυξηςΚωνσταντίνος Μητρόπουλος«η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των επώνυμων συσκευασμένων Μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και συνέχεια των δράσεων προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή εδώ και πολλά χρόνια».

Δείτε βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Διασταύρωση Δρόμου με Χείμαρρο». Περισσότερες πληροφορίες στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο www.civilprotection.gr

Σελίδα 1 από 268