Η διαμόρφωση μιας συνεκτικής πολιτικής για την καινοτομία στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο του Πρώτου Ελληνικού Φόρουμ Καινοτομίας που πραγματοποιείται στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2013, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) με τίτλο:

“Η Ελλάδα σε μετάβαση:

Διαμόρφωση μίας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα”

Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Εργασίας με έδρα τη Βόννη (Institute for the Study of Labor - IZA) , το Ίδρυμα Ευγενίδου και την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Ιδρύματος Μποδοσάκη και της Eurobank.

Στόχος του Φόρουμ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ ειδικά επιλεγμένων ερευνητών, πολιτικών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ελληνική διασπορά.

Εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα (EC Task Force for Greece), κ. Horst Reichenbach (Δευτέρα 7/10, ώρα 10.30).

Από το Φόρουμ αυτό αναμένεται:

  • Να αναδείχθούν τα κρυφά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.
  • Να επισημανθούν τα διάφορα εμπόδια για την ανάπτυξη.
  • Να παρουσιαστούν μεμονωμένα έργα, που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον κ. Γιώργο Σ. Σκορδίλη (Ίδρυμα Ευγενίδου), τηλ. 2109469671, e-mail gskordilis@gmail.com, ή μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Φόρουμ, (www.hif.gr), στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα στην κατηγορία Press.

Συνημμένα μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου.

Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε: αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά.