title?>

Βελτίωση πρόσβασης οδού προς Ιερά Μονή Ομπλού

Το έργο  αφορά εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης της οδού προς την Ιερά Μονή Ομπλού. Ειδικότερα προβλέπεται να εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες, θα γίνουν οι απαραίτητες διανοίξεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλάτος της οδού και θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τριγωνική τάφρος σε όλο το μήκος της οδού για την απορροή των ομβρίων. Επίσης,  θα κατασκευαστούν εγκάρσιοι σωληνωτοί αγωγοί, για τη στοχευμένη παροχέτευση των ομβρίων σε φυσικούς αποδεκτές και θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα στο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού. Τέλος θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις της οδού καθώς και οι απαραίτητες πινακίδες κυκλοφορίας.

Προϋπολογισμός: 1.500.000,00€

Κωδικός Σ.Α.: 2019ΕΠ00100018

Στόχοι/Οφέλη:  Η βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των οδών των Ιερών Μονών, απαιτείται προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής μελέτης με την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών και ιστορικών – πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής στο τουριστικό περιβάλλον αυτής.

Ενισχύει την ένταξη της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου πλησίον της πόλης των Πατρών αλλά και του υπόλοιπου γεωγραφικού συνόλου, στο συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής μελέτης, οι οποίοι ενισχύονται και αναπτύσσονται σε αειφορικά πλαίσια  δηλαδή στην βάση της ήπιας και προσεκτικής αξιοποίησης των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος .