title?>

Ανακατασκευή Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα στην Νέα Μανωλάδα της Π.Ε.Ηλείας

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν αφορούν την ανακατασκευή της Γέφυρας του χειμάρρου Ρούσκουλα, που βρίσκεται στο Δ. Ανδραβίδας - Κυλλήνης του Ν. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στη νότια είσοδο της πόλης  της Νέας Μανωλάδας.

Η νέα Γέφυρα προβλέπεται να είναι σύμμικτη αμφιέρειστη θεωρητικού ανοίγματος L=25.0m εδραζόμενη μέσω ελαστομεταλλικών εφεδράνων επί ακρόβαθρων οπλισμένου σκυροδέματος. Τα ακρόβαθρα εδράζονται μέσω κεφαλόδεσμου ύψους h=1.20m σε ομάδα φρεατοπασσάλων διαμέτρου D=1.0m και βάθους έμπηξης Lεμπ. = 15.0m.

Κωδικός Σ.Α.: 2018ΕΠ50100012

Στόχοι/Οφέλη: Η αποκατάσταση της γέφυρας έχει σκοπό να δημιουργήσει άμεση και ασφαλή πρόσβαση, μέσω της ανακατασκευής αυτής, των περίοικων της περιοχής της Νέας Μανωλάδας προς την Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, αλλά και στα πλησιέστερα προς αυτή μεγάλα οικιστικά κέντρα (π.χ. Βάρδας). Η ανωτέρω αναγκαιότητα  οφείλεται στο γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει αγροτικές  καλλιέργειες με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη κίνηση από οχήματα (αγροτικά, φορτηγά μεταφοράς ευπαθών προϊόντων) και να απαιτείται η έγκαιρη πρόσβαση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.