title?>

Βελτίωση οδών πρόσβασης στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς Γαβαλούς, στο Ιερό Μετόχι Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου και στην Ιερά Μονή Παναγίας Λυκουρίσσης Σκουτεράς Αγρινίου, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Πρόκειται για έργα που πρέπει  να εκτελεστούν για την βελτίωση των οδών πρόσβασης στις παρακάτω  μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

1.Η Ι.Μ Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς  βρίσκεται κοντά στο χωρίο Γαβαλού και είναι ευρέως γνωστή με την ονομασία «Ι.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΥΣ». Η οδός πρόσβασης μήκους περίπου 3,50 χλμ προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη πολύ κακής βατότητας.

2.Το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Αιγίνης στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι Οινιαδών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κατοικείται από δέκα μοναχές και είναι πνευματοφόρα πηγή του Ορθόδοξου Ελληνισμού. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη έως ένα σημείο και στο υπόλοιπο μήκος 2,οο χιλιομέτρων χωμάτινη.

3.Η Ι.Μ της Παναγίας της Λυκουρίσσης βρίσκεται στην Σκουτερά Αγρινίου και  εορτάζει στις 31 Αυγούστου ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας τιμά την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου. Είναι κτίσμα του περασμένου αιώνα και η παράδοσή μας λέει ότι είναι κτισμένο πάνω σε παλαιό Ναό. Νοτιοδυτικά της Ιεράς Μονής, υπάρχουν κελιά σύγχρονης κατασκευής προκειμένου να φιλοξενούνται οι προσκυνητές.
Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ. είναι μήκους 2,7 χιλιομέτρων χωμάτινη.

 Οι εργασίες γενικά περιλαμβάνουν:

Διανοίξεις μικρού εύρους όπου απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί το πλάτος της οδού, χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα για την απορροή των όμβριων υδάτων, ανακατασκευή οδοστρωμάτων όπου απαιτείται, οδοστρωσία, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05 μ, ασφαλτικές στρώσεις μεταβλητού πάχους, οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Προϋπολογισμός: 1.200.000,00€

Κωδικός Σ.Α.:2019ΕΠ00100034

Στόχοι/Οφέλη:Η επικινδυνότητα των υφιστάμενων διαδρομών που οδηγούν στους παραπάνω θρησκευτικούς τόπους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιούν τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών τους.