Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 09:34

Απάντηση από το Χημείο του Κράτους περιμένει η Περιφέρεια για τα βαρέλια που εντοπίστηκαν στο Δρέπανο Αχαΐας

Απάντηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, στο οποίο από την πρώτη στιγμή απεστάλη δείγμα, περιμένει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να διακριβωθεί το υλικό που περιεχόταν στα περίπου 40 βαρέλια που εντοπίστηκαν την Κυριακή στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, σε χώρο κοντά στο πρώην εργοστάσιο της Αμιαντίτ.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τα βαρέλια με το άγνωστο πολτώδες υλικό ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έδωσε εντολή σε στελέχη από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας να μεταβούν στο σημείο ενώ ειδοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ. Έγινε μια πρώτη ανίχνευση του χώρου και από τους άνδρες της ΕΜΑΚ ελήφθη επαρκές δείγμα του άγνωστου υλικού το οποίο και εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Επίσης, ο χώρος όπου βρίσκονται τα βαρέλια αποκλείστηκε με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ εστάλη και σχετική αναφορά στην Αστυνομία προκειμένου να γίνουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της απόρριψης των βαρελιών. Παράλληλα, ενημερώθηκαν σχετικά ο Δήμος Πατρέων και οι εισαγγελικές αρχές.

Ακόμα, με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου ζητήθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους να δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο του άγνωστου υλικού ώστε να διαπιστωθεί άμεσα αν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω ενεργειών.

επιστροφή στην κορυφή