Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020
Ροή ενημέρωσης:

Δημήτρης Καραδήμας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 15:55

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (11/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-06-2020).

Πιο αναλυτικά:

Με αφορμή την 5η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών, Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης παρέδωσε στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη το πρώτο αντίγραφο της Πράσινης Βίβλου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η Πράσινη Βίβλος αφορά πολιτικές καινοτομίας για την περιοχή, με βάση καλές πρακτικές από περιοχές της Μεσογείου, ενώ περιέχει και προτάσεις πολιτικής και επενδυτικών προτεραιοτήτων για την ενίσχυση της καινοτομίας και για τη βιωσιμότητα του παραδείγματος της «έξυπνης πόλης».

Το Αεροδρόμιο Αράξου επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, όπου είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Κρατικού Αερολιμένα Αράξου, Γεώργιο Γκουβίτσα.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Ζαΐμης ξεναγήθηκε στους χώρους του αερολιμένα και συζήτησε εκτενώς για τα προβλήματα του αεροδρομίου, το οικονομικό πλήγμα που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνονται τα εξής:

«Η ετυμηγορία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας για το έργο του πρώην Περιφερειάρχη, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, είναι ακόμα νωπή. Παρά ταύτα ο ίδιος, αντί της αυτοκριτικής, επιλέγει το δρόμο της πόλωσης και της εμμονής σε προεκλογικού τύπου οράματα, που – δυστυχώς για τον ίδιο – ήταν μόνο δικά του, αλλά όχι και των πολιτών της Πάτρας ή πολύ περισσότερο, των πολιτών του συνόλου της Δυτικής Ελλάδας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομική Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΠΝΠ Αργύριος Τζουβελέκης, συνοδευόμενος από τον πνευμονολόγο και γιατρό της κλινικής, Σάκη Παπαλεξάτο.

Για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο διώροφο κτίριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της «Μέριμνας», στο Μπεγουλάκι Πατρών, ενημερώθηκαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που επισκέφθηκαν το έργο.

Πρόκειται για τη νέα δομή υποστηριζόμενης διαβίωσης και του κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση, που θεμελιώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και υλοποιείται με χρηματοδότηση 2,1 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Σελίδα 1 από 832