//
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2020 21:59

Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Παναγιώτης Παπαδόπουλος - Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γεννήθηκε στην Πάτρα, την 12η Φεβρουαρίου 1968.

Φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Πατρών και στο Κλασικό Λύκειο Πατρών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε την άσκησή του στο δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου Πατρών Παύλου Μαρινάκη και από το έτος 1992 μέχρι και σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία ως Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Δήμητρα Καρακάση και έχει ένα γιό, τον Λεωνίδα, που φοιτά στην Γ΄ Λυκείου του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με τα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών το 1996 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ Πατρών από το έτος 2011 έως και το 2017.

Ήταν μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων Πατρών» και εκπρόσωπος του Συλλόγου στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων».

Είναι μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων», της «Ένωσης Αστικολόγων», του «Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων» και της «Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)».

Συμμετέχει στα ετήσια Πανελλήνια επιστημονικά Συνέδρια των ανωτέρω Ενώσεων.

Ήταν επικεφαλής της «Επιτροπής για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Υπήρξε αθλητής στα αγωνιστικά τμήματα basket του «ΕΣΠΕΡΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» και του «ΦΟΙΒΟΥ».

Με το μπάσκετ του δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθεί και σε διοικητικό επίπεδο ως μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» και των Διοικητικών Συμβουλίων της «ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» από το 2004 έως το 2008 και από το 2012 έως και σήμερα.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του «Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών εταιρειών (ΕΣΑΚΕ)» από το 2013 έως το 2016 και Ταμίας του ΔΣ την διετία 2013- 2014.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Μάϊο του 2018 διετέλεσε Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Καλός Σαμαρείτης».

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια με συμμετοχή στα 15μελή Συμβούλια των Σχολείων μου και την ΟΝΝΕΔ και συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ Αχαϊας.

Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει στα κοινά, εθελοντικά, ενώ αρκετά συχνά παρεμβάσεις και αρθρογραφία του τόσο για επιστημονικά, όσο και για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα έχουν φιλοξενηθεί από τον τοπικό έγγραφο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τον τελευταίο χρόνο αρθρογραφεί τακτικά στην Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος για την Αχαΐα με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή».

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 13:56