Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη, για το Επενδυτικό Προφίλ της ΠΔΕ


   Nektarios Farmakis

   

  Η Δυτική Ελλάδα είναι μία περιοχή ισχυρών δυνατοτήτων και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και μπορεί να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

  Τώρα πλέον, διαθέτει και ένα ισχυρό στρατηγικό σχέδιο για την προσέλκυση επενδυτών και τη δημιουργία ενός «portfolio», εντός του οποίου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα αναγκαία δεδομένα και παράλληλα, να συνεργαστεί με τα στελέχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να αντλήσει κάθε αναγκαίο στοιχείο.

  Στη σημερινή εποχή, κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της βιωσιμότητας και του σεβασμού στο περιβάλλον, αλλά και να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε σοβαρές και μακρόπνοες επενδυτικές προσπάθειες.

  Γι’ αυτό και το Επενδυτικό Προφίλ της Δυτικής Ελλάδας είναι το αποτέλεσμα μίας εμπεριστατωμένης προσπάθειας που προσφέρει τα απαραίτητα στοιχεία  σε κάθε υποψήφιο επενδυτή, ο οποίος στοχεύει να προσφέρει στην τοπική και εθνική οικονομία, κερδίζοντας παράλληλα από το «πλεόνασμα» της γεωστρατηγικής θέσης, του ισχυρού έμψυχου δυναμικού και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. 

  Η Δυτική Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να… φύγει πολύ μπροστά. Να μετατραπεί σε μία περιοχή ισχυρής παραγωγικής ανάπτυξης, με σοβαρές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η πολύχρονη επενδυτική ανυδρία αποτελεί ένα οξύμωρο φαινόμενο σε σχέση με τις δυνατότητές της. Αυτές οι δυνατότητες είναι πλέον στη διάθεση όλων.

  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες της και διαθέτει τα αναγκαία «εργαλεία» σε όλους. Με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Με πίστη στις δυνάμεις μας. Και με δεδομένη την δέσμευση ότι για εμάς, «τα λόγια πρέπει να γίνονται έργα»! 

   

   

  Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας