Γιατί να επενδύσω στην ΠΔΕ;


  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση, αποτελώντας την πύλη εισόδου και εξόδου προς την Αδριατική και την Δυτική Ευρώπη. Η ΠΔΕ παρέχει σημαντικές δυνατότητες εμπορευματικών συναλλαγών και εγγύτητα σε σημαντικές αγορές – στόχο, διευκολύνοντας τον εξωστρεφή προσανατολισμό των επιχειρήσεων. Παράλληλα, η απόσταση του κύριου επιχειρηματικού κέντρου της Περιφέρειας (Πάτρα) από την Αθήνα είναι μικρή, διευκολύνοντας περαιτέρω τη διασυνδεσιμότητα της Περιφέρειας.

  Διαβάστε περισσότερα...

   

  Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν τέσσερεις οργανωμένοι υποδοχείς επιχειρήσεων και συγκεκριμένα η ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, το ΒΙΟ.ΠΑ. στο Γλαύκο της Πάτρας, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και η ΝΑΒΙΠΕ Αστακού.

  Διαβάστε περισσότερα...

   

  Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 3 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  1. Πανεπιστήμιο Πατρών
  2. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  3. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

  Tο πλήθος των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αντιστοιχεί στο 2,1% του πληθυσμού της Περιφέρειας, γεγονός που την κατατάσσει στην 1η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών αναφορικά με το ποσοστό των φοιτητών ως προς το σύνολο του πληθυσμού.

  Διαβάστε περισσότερα... 

   

  Το κλίμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο. Στις περιοχές χαμηλού υψομέτρου είναι μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, ενώ στις περιοχές υψηλού υψόμετρου κυριαρχούν κρύοι χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Ο εν λόγω συνδυασμός συμβάλλει στη δυνατότητα ποικίλων καλλιεργειών ενώ παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, συνδυάζοντας δυνατότητες καλοκαιρινού και χειμερινού τουρισμού.

  Διαβάστε περισσότερα...

   

  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι προσβάσιμη στους τουρίστες αεροπορικώς μέσα από τα αεροδρόμια του Αράξου και του Άκτιου, μέσω θάλασσας από το λιμάνι της Πάτρας, αλλά και οδικώς, μέσω της Ιωνίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών Πατρών. Ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς συνεισφέρει το 3% του ΑΕΠ της Περιφέρειας. Στον ακόλουθο Πίνακα, αποτυπώνονται βασικά μεγέθη του τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Διαβάστε περισσότερα...

   

   Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στρατηγική γεωγραφική θέση και συνδέει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Το 2017 ολοκληρώθηκε ένα έργο πνοής για την περιοχή όπως ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών – Πατρών με μήκος 235 χλμ. Επιπλέον, η πόλη της Πάτρας συνδέεται μέσω της Ολυμπίας Οδού με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ, μέσω της Ιονίας Οδού, το Αντίρριο συνδέεται με τα Ιωάννινα. Επιπρόσθετα, ένα από τα πλέον σημαντικά έργα οδικών υποδομών στην περιοχή, άπτεται της ολοκλήρωσης της γέφυρας Ρίο – Αντίρριο, την οποία διασχίζουν περί των 10.500 οχημάτων ημερησίως και συνέβαλλε τα μέγιστα στη συνδεσιμότητα μεταξύ Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

   Διαβάστε περισσότερα...