Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 13:56

Στο Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο με στόχο την εξωστρέφεια συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της Ναυπάκτου. Διοργανώνεται από την Ομοσπονδία των Συλλόγων της Ναυπακτίας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ναυπακτίας. Για το περιεχόμενο και τους στόχους του δόθηκε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα συνέδριο που αγγίζει την καθημερινότητα, την κοινωνία, τα προβλήματα, την προοπτική, τομείς που αγγίζουν την Περιφέρειά μας και ειδικότερα την Αιτωλοακαρνανία. Περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ενότητες που αφορούν την αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον, τον τουρισμό, την ψηφιακή απεικόνιση κ.α.». Ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Ναυπάκτου να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας Γιώργος Σιαμαντάς, οι αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Ηλίας Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιωάννης Τσώτας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Ταξιάρχης Σούζας, ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου π. Θωμάς Βαμβίνης και ο Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας Γεώργιος Ασημακόπουλος.

Στο σύνολό τους τόνισαν την αξία της συνεργασίας και των συνεργειών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και υποδομών με στόχο την ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής, ενώ ως προς τους σκοπούς του Συνεδρίου ανέφεραν ότι είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» για την ανάδειξη της περιοχής περιλαμβάνοντας τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τα πλεονεκτήματά της.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 43 εισηγητές, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Ναυπακτίας. Θα αναπτυχθούν έξι ενότητες θεμάτων που αφορούν την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, την ανάπτυξη στην ψηφιακή κοινωνία και οικονομία, το περιβάλλον, την πολεοδομία και το οδικό δίκτυο, τον τουρισμό, τον περιηγητισμό, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πηγές ενέργειας, την Ευηνολίμνη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τον πολιτισμό, την κοινωνική αντίληψη, την παιδεία και τις αρχαιότητες, τα αναπτυξιακά προγράμματα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

επιστροφή στην κορυφή