Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Προσλήψεις πέντε επιστημόνων αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο δεκαήμερο για να καλύψουν ανάγκες των τριών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίες αφορούν 1 θέση ΠΕ Πληροφορικής και 4 θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν 25 ακόμα θέσεις για τα υπόλοιπα προγράμματα. Οι προσλήψεις αφορούν ορισμένο χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προγράμματος και θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την νομοθεσία.

«Έχουμε κάνει ένα δίκτυο των μελών όλων των προγραμμάτων που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, συναντιόμαστε σε τακτικά διαστήματα, οργανώνουμε τη δουλειά μας, ανταλλάσουμε απόψεις, συντονιζόμαστε και προχωράμε. Διαχειριζόμαστε πόρους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με συλλογικότητα, διαφάνεια, δημοσιότητα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ευρωπαϊκό πόρο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στη δεύτερη συνάντηση συντονισμού για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018.

Η έξυπνη εξειδίκευση, ως στρατηγική για την καινοτομία και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Περιφέρειας και στηρίζονται χρηματοδοτικά με περισσότερα από 10 εκατ ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τρεις προκηρύξεις, προϋπολογισμού 7 εκατ ευρώ, που αφορούν την χρηματοδοτική στήριξη ερευνητικών έργων στους τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΠΔΕ (RIS3) και απευθύνονται στις υφιστάμενες επιχειρήσεις. Οι προσκλήσεις έχουν εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

«Είναι μια συνάντηση ευθύνης, προγραμματισμού και χρονοδιαγραμμάτων». Με τη φράση αυτή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ξεκίνησε τον κύκλο διαδοχικών συναντήσεων, με αντικείμενο την πορεία των προγραμματισμένων έργων που αφορούν ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τέσσερις τεχνικές συναντήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της παρακολούθησης του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και του ορθού προγραμματισμού με κυρίαρχο στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα ονόματα και οι βαθμολογίες των αιτούντων παραγωγών για άδειες φυτεύσεων αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες στον σύνδεσμο www.minagric.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις επί της βαθμολογίας τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων έως τις 25 Ιουλίου 2018.

Η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία θα φιλοξενηθούν στην 34η διεθνή έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, 9-11 Νοεμβρίου, όπου η Δυτική Ελλάδα θα είναι τιμώμενη Περιφέρεια, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας τουριστικής προβολής, με την συνεργασία της Ολυμπίας Οδού, της Ιόνιας Οδού και της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας. Δημιουργούμε ένα ελκυστικό παραγωγικό περιβάλλον. Είμαστε πολλοί στην κοινή προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα στην περιοχή μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σελίδα 1 από 316