Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Νέα έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ, ξεκινούν άμεσα στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε αντίστοιχες συμβάσεις για τρεις εργολαβίες. Συγκεκριμένα συμβασιοποιήθηκαν η Αποκατάσταση Αντιπλημμυρικών Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης οι εργασίες στην 15η και την 44η επαρχιακή οδό. Επίσης, τις επόμενες ημέρες εγκαθίσταται ο εργολάβος για τις εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων της ΠΕΟ Πατρών – Τριπόλεως, έργο με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στην Κλεισούρα, για την αποκατάσταση του τμήματος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, που υπέστη ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία του Δεκεμβρίου του 2017. Σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 έγινε, ασφαλτόστρωση στο σημείο της κατολίσθησης, παρέμβαση με την οποία αποκαθίσταται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, ενώ παράλληλα θα εκτελούνται εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα του έργου, εκτός του οδοστρώματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολός Κατσιφάρας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου με θέμα: Ανακύκλωση – Καινοτομία στη Διαχείριση Αποβλήτων – Αξιοποίηση της Τεχνολογίας – Οικολογικός Σχεδιασμός – Κυκλική Οικονομία. Όλες οι δράσεις χρηματοδότησης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32 - 3ος όροφος), στην Πάτρα.

Η ανάγκη παρακολούθησης της πορείας της Ολυμπίας Οδού, αλλά κυρίως η παρακολούθηση των ενεργειών που σχεδιάζονται για τα υπολειπόμενα τμήματα του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα οδήγησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, κάνοντας χρήση σχετικού νόμου περί «Γνωμοδοτικού χαρακτήρα επιτροπές περιφερειακού συμβουλίου».

Στο θεσμικό όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο εκπροσωπείται από τους περιφερειακούς συμβούλους Δημήτριο Κωσταριά βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ο οποίος θα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής, Διονύση Μαυρόγιαννη Πρόεδρο του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής ΠΔΕ ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτές τους τη Γεωργία Μαρτζάκλη και τον Κώστα Πετρόπουλο, ενώ εκ μέρους της αντιπολίτευσης συμμετέχει ο Γεώργιος Χήνος με αναπληρώτρια την Εύη Βεργοπούλου από την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ συμπληρώνεται από εκπροσώπους φορέων.

H “Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων” είναι η νέα δράση, με προϋπολογισμό 7.800.000 ευρώ, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», για την οποία ξεκινά διαβούλευση, καθώς αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 11.00', στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το περιεχόμενο της προκήρυξης.

Σελίδα 1 από 331