Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
Ροή ενημέρωσης:

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, μέσω ΟΑΕΔ για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και 345 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Θέλουμε να συμβάλλουμε στην επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της εποχής μας, την ανεργία και μάλιστα αποτελεσματικά. Μπορεί να μην αποτελεί μία αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ωστόσο δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις ειδικότητες με υψηλή ανεργία, τις ηλικίες και τις ανάγκες ευρύτερα της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, που διαθέτει τα πληροφοριακά στοιχεία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΕλλάδαςΑπόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει για την Κοινωφελή Εργασία, περιλαμβάνει ειδικότητες και κατηγορίες ένταξης νέων στην αγορά εργασίας, μακροπρόθεσμα ανέργων, ευπαθών ομάδων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που ισχύει από αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 και θα επηρεάσει πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τη Δυτική Στερεά , εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από αύριο Τετάρτη (15-08-18) κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε σήμερα 14-08-2018 η διαδικασία ανάρτησης καταστάσεων πληρωμής για το έτος εφαρμογής 2015 της δράσης 1.2ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.

Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα στην (κατηγορία κινδύνου 3) βρίσκονται η Αχαΐα και η Ηλεία, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Δευτέρα 13 Αυγούστου και αύριο Τρίτη 14 Αυγούστου 2018.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 249247/13240/13-08-2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων με εργολάβους για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιόδεντρων στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2018 στην ΠΕ Αχαΐας, με απευθείας ανάθεση και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, κατόπιν συλλογής προσφορών, δαπάνης μέχρι του ποσού διενέργειας δαπάνης μέχρι του ποσού των 19.993,43€ πλέον ΦΠΑ.

Σελίδα 1 από 319