Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:

Την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα,  Hermine Poppeller, υποδέχτηκαν σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης και Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης. Μάλιστα, η κ. Poppeller, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά και ο θερινός τουρισμός, υπογράμμισε τις ισχυρές δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού όπως και θεματικών μορφών τουρισμού.

Το Σωματείο «Ερυθρός Αστέρας»  με την υποστήριξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά Φιλίας Βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος».

Η διοργάνωση έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη της πόλης της Πάτρας, στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους μέσα από το ευ αγωνίζεσθαι. Επίσης, οι αθλητικές αναμετρήσεις είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Πάτρας νέοι επισκέπτες αφού σε αυτό θα λάβουν μέρος ομάδες και από άλλες πόλεις.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών με τη συνεργασία της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει στην Πάτρα τον «1ο Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 

Ο «1ος Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος Πάτρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου2022 το απόγευμα από τις 18.00 έως τις 21.00,  με αφετηρία το πάρκινγκ του ΝΟΠ. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα διασχίσουν την πόλη στην οδό Κορίνθου, έως την Αγίας Σοφίας, σε μία διαδρομή συνολικά 8χλμ, με στάση για ανεφοδιασμό στην Πλατεία Γεωργίου και θα επιστρέψουν στο Νότιο Πάρκο από την  Όθωνος Αμαλίας,  όπου η δράση θα ολοκληρωθεί με τις απονομές και τις κληρώσεις για τους συμμετέχοντες.

Στον ποδηλατικό γύρο, εκτός από τους ποδηλάτες, θα μπορούν επίσης να πάρουν μέρος και πολίτες με rollers, skates ή πατίνια και  οτιδήποτε μας μετακινεί οικολογικά.  Επίσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, στις  εκδηλώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα με Αναπηρία, ενώ διακεκριμένοι αθλητές ΑμεΑ θα πάρουν μέρος στον ποδηλατικό γύρο.

Την είδηση ότι οι μελέτες για τη σιδηροδρομική γραμμή έως την Πάτρα βρίσκονται σε ώριμο στάδιο και προχωράνε με γοργούς ρυθμούς καθώς το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μετέφερε η Γενική Γραμματέας Υποδομών, Μαρία-Ελλη Γεραρδή, κατά τη συνεδρίαση του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» (ΣΕΑΔΕ) που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση (Π.Γ.Ε.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν το 3ο Patras Greek Open 2022. Πρόκειται για ένα πανελλαδικού χαρακτήρα τουρνουά Μπιτς βόλεϊ  που θα φιλοξενήσει στη Πάτρα ομάδες διεθνούς φήμης το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Οι κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών του Ελληνικού και όχι μόνο Μπιτς βόλεϊ  θα αναμετρηθούν στα δύο υπερσύγχρονα γήπεδα Ολυμπιακών προδιαγραφών «Patras Beach House» που έχουν δημιουργηθεί στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο ιστορικό στάδιο της Αγυιάς.

Σελίδα 1 από 588