Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
Ροή ενημέρωσης:

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με τη διακοπή εργασιών στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου - μετά από επίσκεψη εκεί του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα - γίνονται γνωστά τα εξής:

«Ο Περιφερειάρχης γνώριζε το αίτημα για διακοπή και επισκέφθηκε το έργο, προκειμένου να παρέμβει προς το ΤΑΧΔΙΚ για επίσπευση πληρωμής, με στόχο να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών.

Η αίτηση για διακοπή έγινε στις 31 Οκτωβρίου 2018, ενώ η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου μετά το κατεπείγον έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα ισχύσει από αύριο Σάββατο 23 μέχρι και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Το θέμα της σύσκεψης αφορούσε την πρόληψη και την αυξημένη ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας, βάσει του σχεδιασμού της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση εντόνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων - παγετού - καταιγίδων - θυελλωδών ανέμων και χαμηλών θερμοκρασιών).

Το ρόλο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου «ανέλαβαν» σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2018 μαθητές από την Πάτρα, τη Βερόνα της Ιταλίας, την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, τη Σκόφια Λόκα της Σλοβενίας και την Καρακάλ της Ρουμανίας που συμμετείχαν στη συζήτηση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, διατυπώνοντας τις θέσεις και προτάσεις τους με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού.

Ως μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή εκδήλωση που αφορά τη νεολαία και την εκπαιδευτική κοινότητα, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον, χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε: «Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου είναι μια αίθουσα στραμμένη σε δραστηριότητες της εκπαίδευσης και της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας και είμαστε εδώ για να κινητοποιούμε ιδιαιτέρως τη νεολαία, όλες τις εκπαιδευτικές κοινότητες και δυνάμεις για τη δημοκρατία, τη γνώση, την αλληλοκατανόηση των κοινωνιών, με στόχο πάνω απ’ όλα την ειρήνη και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών απ’ όλες τις χώρες».

Περισσότερα από 300 μικρά δένδρα φύτεψαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας καθώς και φιλοξενούμενοι του κέντρου «Η Μέριμνα», που συμμετείχαν στη δεντροφύτευση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς στο άλσος Γηροκομείου στην Πάτρα, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 100 μαθητές από το 46ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών καθώς και το θεραπευτικό - εκπαιδευτικό κέντρο «Η Μέριμνα».

«Το περιβάλλον είναι ζωτικός χώρος, αλληλένδετος με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον τόνο της αισιοδοξίας και της ευαισθησίας για την προστασία του», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που έδωσε το παρών στη δενδροφύτευση. Και απευθυνόμενος στα παιδιά πρόσθεσε: «Μπορούμε αν συνεργαστούμε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη, να προστατέψουμε το περιβάλλον και μέσα από εκεί να ανταποκριθούμε στην κοινωνική μας αποστολή».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,στο πλαίσιο της προαγωγής υγείας των πολιτών και της στήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, θα αναδειχθεί η σημασία της αδιάλειπτης παρουσίας του Φορέα, στη στήριξη των εξυπηρετούμενων ατόμων μέσω των πολλαπλών δραστηριοτήτων εντός και εκτός του Κέντρου, με αποτέλεσμα την εξέλιξη των σωματικών και πνευματικών τους ικανοτήτων και δυνατοτήτων αλλά και την ομαδικότητα, σε συνεργασία με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.

Σελίδα 1 από 360