Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Ροή ενημέρωσης:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης,αναφερόμενος στη σημασία της προστασίας του νερού ως αγαθού συνυφασμένου με την επιβίωση του ανθρώπου, δήλωσε:

«Το νερό είναι ανανεώσιμος φυσικός πόρος, ο οποίος όμως δεν είναι ανεξάντλητος. Η ποσοτική και ποιοτική υδατική κρίση που βιώνει ο πλανήτης μας τα τελευταία χρόνια καθιστά επιτακτική την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και προς αυτή την κατεύθυνση είναι προσανατολισμένες και όλες οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο στην Αμαλιάδα, στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Φορέων για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κάτι που αποτελεί αίτημα συλλογικών φορέων και πολιτών, καθώς εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την αναγκαιότητα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος και τόνισε ότι διαχρονικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δημόσιες δομές υγείας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει στην πράξη με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να υλοποιηθεί η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 122.270 ευρώ, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του αθλητισμού για την ψυχική και τη σωματική μας υγεία αλλά και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας υποστηρίζει έμπρακτα περισσότερα από 150 παιδιά απόρων οικογενειών ωφελούμενων του ΤΕΒΑ στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του προγράμματος για να γνωρίσουν το ομαδικό άθλημα που αγαπούν, μέσα από οργανωμένα προγράμματα. Η προσπάθειά μας αυτή δεν θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Σωματείων, των Συλλόγων και των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Υδατοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης της Αχαΐας. Μαζί τους υποδεχόμαστε σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα 150 νέα μέλη - παιδιά με την ελπίδα να αγαπήσουν τον αθλητισμό και τα οφέλη του. Επιπλέον η δράση στοχεύει στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής των οικονομικά πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της «Αγοράς Αργύρη» στην Πάτρα, παρουσιάζεται το ευρωπαϊκό έργο INVESTMENT που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου που θα διασυνδέει δεδομένα δημοσίων μεταφορών και θα παρέχει εξατομικευμένες τουριστικές προτάσεις σε επισκέπτες, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνησή τους.

Τις εργασίες θα ανοίξει στις 10 το πρωί με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,ο οποίος, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αναφερθεί στα εργαλεία που αξιοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να γίνει περισσότερο ελκυστική στους επισκέπτες της.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) ανακοινώνει ότι όσοι αμπελοκαλλιεργητές επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας της ΠΔΕ όπου ανήκει η αμπελουργική τους εκμετάλλευση, έως τις 25 Μαΐου 2019.

 

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα συνοδεύουν την αίτηση είναι τα εξής:

Στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT στη Μόσχα συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Crocus Expo IEC, προσέλκυσε σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, καθώς περιλαμβάνεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για ενιαία προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας με εκπρόσωπό της και ένας επιχειρηματίας τουρισμού από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναδείχθηκε στη FOOD EXPO 2019, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίµων και Ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 16 ως τις 18 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην έκθεση, όπου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, έδωσαν τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά την εταιρική τους ταυτότητα, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Σελίδα 1 από 499