Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
Ροή ενημέρωσης:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε κατά την συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 επιχορήγηση ύψους 310.000 ευρώ για το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η ΕΛΠΙΔΑ» που λειτουργεί στην Πάτρα. Η χρηματοδότηση που φέτος είναι αυξημένη κατά 20.000 ευρώ, καταβάλλεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των λειτουργικών του δαπανών, με πόρους που εξοικονομούνται από την ορθή οικονομική διαχείριση της Περιφέρειας.

«Το ενδιαφέρον για τη στήριξη και τη λειτουργία του ξενώνα είναι διαρκές, ουσιαστικό και όχι επίπλαστο. Απαντάμε στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών με κάλυψη των δαπανών από έναν Αυτοδιοικητικό φορέα που έρχεται να καλύψει το κενό της κεντρικής εξουσίας» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Ίδρυμα ενισχύεται και από δωρεές πολιτών.

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 η Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου που έχει ως αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Η Ομάδα συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

«Η σύσταση και λειτουργία της Περιφερειακής Ομάδας Διοίκησης Έργου είναι για εμάς μια κατάκτηση. Ήδη από το 2011 αντιληφθήκαμε πόσο δύσκολο κι ευαίσθητο, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Προοδευτικά καταβάλουμε προσπάθειες να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, κάτι που επιτυγχάνουμε χρόνο με το χρόνο. Ήδη σήμερα το όργανο το οποίο συγκροτήσαμε προετοιμάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020. Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός. Όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα σχολεία τους από την πρώτη μέρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αγρότες καθώς και τους μελετητές ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η αριθμ. 160/09-01-2019 Υ.Α. (ΦΕΚ 18/Β΄/14-01-2019) (ΑΔΑ:ΨΚΘΥ4653ΠΓ-Η4Χ) με θέμα “Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020”.

Στόχος του υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που αφορούν, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διαδραματίζει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο στο σχεδιασμό που χαράσσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση έργων και υποδομών υψηλής απόδοσης, ικανών να εξασφαλίσουν αναπτυξιακή προοπτική, ευημερία και εξωστρέφεια». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του Π.Τ.Α. Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε την αποστολή και το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα με διαφάνεια και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Πρωτοπορεί και κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει με την καινοτόμο δράση του», επισημαίνοντας ότι θα είναι από τις πρώτες υπηρεσίες που εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπογραφή και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.

Την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας διαπίστωσε από κοντά σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που επισκέφθηκε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες αποκατάστασης των δρόμων.

«Μεγρήγορο βηματισμό υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για αναβαθμισμένους οδικούς άξονες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Διεκδικήσαμε κι εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις ώστε να παρέμβουμε όπου απαιτείται, γιατί η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών παραμένει στις προτεραιότητές μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

Τη διαμόρφωση ενός πρότυπου Οικο-Τουριστικού Πάρκου στην περιοχή του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Λίμνης Αστερίου, προβλέπει η βραβευθείσα μελέτη στρατηγικής χωροταξικής ανάπτυξης που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του Ανοικτού Χωροταξικού Διαγωνισμού Ιδεών τον οποίο διεξήγαγε και χρηματοδότησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πρόταση, το περιεχόμενο της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στην Εκτελεστική Επιτροπή, η Τεχνητή Λίμνη Αστερίου μπορεί να ενταχθεί σε ένα δίκτυο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και να λειτουργήσει συνδυαστικά με τα παραγωγικά δίκτυα της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Το γραφείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Αιγίου στην Πάτρα και θα αποτελέσει έναν κόμβο διαχείρισης των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, καθώς επίσης διασύνδεσης των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής.

Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός Περιφερειακού Δικτύου(Regional Network), που θα λειτουργεί υποστηρικτικά και συνδετικά, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας του τοπικού Τουριστικού Οικοσυστήματος έγινε στη Ναύπακτο την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CI - NOVATEC «Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα – Customer Intelligence for innovative Tourism Εcosystems», στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ενέργειες, τους στόχους και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Περιφερειακού Δικτύου για τον Τουρισμό.

Δημοσιεύτηκε η υπ' αριθ.2916/9-1-2019 Κοινή Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΑΔΑ: 61ΜΕ465ΧΘ7-ΤΜΚ) με την οποία προκηρύσσεται η κάλυψη του συνόλου των θέσεων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (βλ. συνημμένα).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας ορίζεται σε 15 ημέρες και ξεκινά 5 ημέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, ήτοι αρχίζει την
21/1/2019, ημέρα Δευτέρα και λήγει την 4/2/2019, ημέρα Δευτέρα.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης υποψηφιότητας κρίνεται από τη σχετική πρωτοκόλληση αυτής ή από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου, εφόσον αυτή αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων, η ως άνω προκήρυξη και τα παραρτήματα αυτής, επισυνάπτονται και σε επεξεργάσιμη μορφή (.doc).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επί της παρούσας προκήρυξης και της σχετικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στον Διευθυντή
Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Χριστόφορο Παπανικολάου, τηλ. 2613.613.421/-422/-106.

Η παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων της Ολύμπιας Oδού στην Πατρών – Πύργου, αλλά και η πορεία των ενεργειών για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, μετά από αίτημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Υπήρξε εκτενής συζήτηση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αφορούν στο σύνολο του έργου έως την Τσακώνα.

Σελίδα 1 από 478