//
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, είχε σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο περιθώριο των εργασιών του Olympia Forum II, στην Αρχαία Ολυμπία.

«Βήμα το βήμα και μέρα τη μέρα, οικοδομούμε την Ηλεία της νέας εποχής, μία Περιφερειακή Ενότητα υψηλής ισχύος. Μαζί θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούται η Ηλεία και μαζί θα εργαστούμε για να γίνει όπως ονειρευόμαστε. Δε θα μας σταματήσει τίποτα και δε θα κρυφτούμε πίσω από καμία δυσκολία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά το χαιρετισμό του στο «Olympia Forum II» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Εργασίες συντήρησης ξεκινούν σύντομα στο δρόμο προς την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου, καθώς σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού - «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το θεσμό Pink the City για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και εξαιτίας των περιορισμών για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας, οι δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού στο πλαίσιο του Pink the City 2021 έχουν μια άλλη μορφή.

Με τη συμμετοχή μελών της εταιρείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, στην Πάτρα.

Επίσκεψη στο Διευθυντή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέα Ζέρβα, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, συνοδευόμενος από την επιστημονική του συνεργάτιδα Ουρανία Σπυρίδωνος,έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη σύμπτυξη των τμημάτων στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μπονάνος ζήτησε από τον κ. Ζέρβα να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος ώστε να μην αυξηθούν οι μαθητές των τμημάτων για λόγους δημόσιας υγείας κι επεσήμανε πως στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρούσα σε ό,τι ζητηθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ. ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), συνεχίζει τη διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη προσωπικής χρήσης και ατομικής υγιεινής) σε συνεργασία με τον Εταίρο, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), στο Λαϊκό Στέκι-Εστιατόριο του Δήμου Πατρέων (Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα). Η συγκεκριμένη διανομή ξεκίνησε την Τρίτη 19/10/2021 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 26/10/2021. Η διανομή πραγματοποιείται μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 έως 14:00 και αφορά ωφελούμενους ΤΕΒΑ εγγεγραμμένους στο Δήμο Πατρέων.

Επισυνάπτονται α) ο προσωρινός πίνακας βαθμολογίας προσόντων για τη θέση Κ1, β) ο προσωρινός πίνακας απορριπτέων των υποψηφίων για τη θέση Κ1 διοικητική υποστήριξη έργου, γ) ο προσωρινός πίνακας βαθμολογίας προσόντων για τη θέση Κ2 και δ) ο προσωρινός πίνακας απορριπτέων των υποψηφίων για τη θέση Κ2 τεχνική υποστήριξη έργου που αφορά την αριθ. πρωτ. ΠΔΕ/ΔΔ/οικ.252444/4822/22.09.2021 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Συμμαχία για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών πόρων - Alliance for the Effective TransnationalHandlingofEnvironmentalResources» - AETHER, με κωδ. ΜΙS: 5070064, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία" 2014-2020 και αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης ΑΔΑ: 6Ο7Υ7Λ6-4ΩΥ.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 9-11 π.μ. θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου - Τουρλίδας.

Η διακοπή κυκλοφορίας είναι αναγκαία λόγω εργασιών τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας στην τρίτη καμάρα, για λόγους ασφαλείας.

Σελίδα 1 από 731