Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
Ροή ενημέρωσης:

Την τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, με άμεση έναρξη και απρόσκοπτη λειτουργία των δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Σ.Σ. Αγίου Ανδρέα έως Σ.Σ. Κάτω Αχαΐας ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,με επιστολή που απέστειλε σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 προς τις Διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και του ΟΣΕ Α.Ε..

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Η ανάδειξη του χώρου των παλαιών Σφαγείων με δράσεις που αφορούν στο Καρναβάλι της Πάτρας, στον Καραγκιόζη και στον τοπικό πολιτισμό, θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα στην ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό έργο SPARC (Creativity Hubs for Sustainable DeveloPment through the VAloRization of Cultural Heritage Assets) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής) στην Πάτρα και θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.

«Νέα δεδομένα και εξελίξεις για την πορεία της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου» είναι το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Οδικού Άξονα Πατρών - Πύργου, Πύργου - Καλό Νερό, Καλό Νερό - Τσακώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής), στην Πάτρα.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Κωσταριάς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την επιλογή αναδόχου του έργου «Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης συνοδευτικών μέτρων της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016 – Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας» (κωδ. ΟΠΣ 5000150) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας οι παρακάτω Προσκλήσεις για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης-χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020:

$11)        η αριθμ. 1612/05-07-2019, (ΑΔΑ: 67ΦΠ4653ΠΓ-ΟΞΖ) 2η Πρόσκληση του Μέτρου 3.4.4: «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας»

με δικαιούχους Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικούς φορείς και λοιπές Οργανώσεις.

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας ενημερώνει ότι υλοποιήθηκε αναδιανομή προϊόντων την Τετάρτη & Πέμπτη 10 & 11/7/2019 στο Αίγιο, για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ – εγγεγραμμένων στην Ι. Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας, στα πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι της.

Υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών τάχθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα ακόλουθα:

Σελίδα 1 από 527