Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Ροή ενημέρωσης:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Γ.Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαϊας «Ο Αιμοδότης» και το Σύλλογο της Μεσογειακής Αναιμίας «Πάτρα 1982» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Γεωργίου, για την αντιμετώπιση των εποχικών ελλείψεων αίματος, λόγω της πανδημίας covid-19, τις κάτωθι ημέρες και ώρες:

Ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή και περιβαλλοντική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων, Λάμπρος Δημητρογιάννης, με τον Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του Υπουργού, στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από σχέδιο δράσης για την υγεία έτους 2021 υλοποιεί δράσεις που προσβλέπουν στην παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού, στην αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών στις υπηρεσίες και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων στα θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Έτσι, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ - «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» διοργανώνουν ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Είμαι ασθενής με δικαιώματα».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Αδιάλειπτη είναι η δράση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του COVID-19, καθώς και των αναγκών υγείας που υπάρχουν και δεν αναστέλλονται λόγω της πανδημίας, όπως η ανάγκη αίματος για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Μαρία Σαλμά, σε καθημερινή βάση προγραμματίζει και σχεδιάζει δράσεις προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Η μελέτη του παρόντος έργου αφορά εργασίες βελτίωσης της πρόσβασης της οδού προς την Ιερά Μονή Ομπλού. Η Ιερά Μονή Ομπλού είναι χτισμένη στο όρος Ομπλός περίπου 15 χλμ από την Πάτρα, επάνω από το χωριό Σαραβάλι. Η μονή ιδρύθηκε το 1315 και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ιστορικές μονές της σύγχρονης Ελλάδας. Η έλλειψη σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου πρόσβασης στη μονή αποτελεί τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή της. Επιπλέον η επικινδυνότητα της υφιστάμενης διαδρομής καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμου ασφαλούς και ικανού να ικανοποιεί τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών της μονής.

Η μελέτη του παρόντος έργου αφορά εργασίες καθαίρεσης της υφιστάμενης γέφυρας, κατασκευή νέας σύμμικτης γέφυρας έτοιμης προς κυκλοφορία και πλήρης ενσωμάτωση της με την υφιστάμενη οδό με τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες καθώς και τις εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Εργασίες προμήθειας, κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης μεταλλικών κιγκλιδωμάτων επί του καταστρώματος της γέφυρας καθώς και οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

O Aντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δ/νσης Τεχνικών Έρχων Π. Φλωράτο και την επιστημονική του συνεργάτιδα Ράνια Σπυρίδωνος, επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Δημαρχείο Αιγιαλείας προκειμένου να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Σελίδα 1 από 670