Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022
Ροή ενημέρωσης:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχοντας σε συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, έχει ξεκινήσει μία πολύ δυναμική προσπάθεια για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Και τέτοια παραδείγματα είναι το πρόγραμμα προώθησης αλιευμάτων, όπως το χέλι, η αθερίνα Τριχωνίδας, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και η γαρίδα Αμβρακικού στις  αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.  Αλλά και η προώθηση της αλιείας των υδατοκαλλιεργειών στην Αδριατική και το Ιόνιο μέσω του προγράμματος ARIEL PLUS. (149 χιλ ευρώ).Θέλουμε τα προϊόντα μας να γίνουν γνωστά παντού και οι πωλήσεις τους να αποκτήσουν σύγχρονη δυναμική. Και ξέρουμε ότι αυτό θα γίνει με δράσεις εξωστρέφειας, αλλά και την κατάλληλη ποιοτική αναγνώριση των προϊόντων μας».

Με την ευκαιρία της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία που οργάνωσαν και υλοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες.

Η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής που υλοποιείται μέσα από την ανάπτυξη σύγχρονων εργαλείων τα οποία αποκτά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Προκειμένου αυτή η προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί, η Περιφερειακή Αρχή συνεργάζεται με πρόσωπα που μοιράζονται το ίδιο όραμα, διαθέτουν ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο κι έχουν εμπειρία στο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αχαΐας γίνεται γνωστό ότι από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Δημοτικές και Toπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρών και Αιγιαλείας:

  • Δήμος Πατρέων: Άνω & Κάτω Καστρίτσι - Πλατάνι, Δρέπανο - Ψαθόπυργος - Αραχωβίτικα, Ρίο - Ακταίο - Άγιος Βασίλειος, Άνω & Κάτω Καλλιθέα - Θέα - Κρήνη, Αργυρά - Σελλά.
  • Δήμος Αιγιαλείας: Ζήρεια, Καμάρες, Σαλμενίκο, Ν.Ερινεός, Λόγγο, Σελιανίτικα, Νερατζιές, Ροδοδάφνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλο, Αίγιο, Κουνινά, Μαυρίκι, Μελίσσια.

Η καλλιέργεια της πράσινης πιπεριάς “σταυρός’’ που μετρά σήμερα 6.000 περίπου στρέμματα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας κινδυνεύει με εγκατάλειψη εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Σε σχετική επιστολή  συνέχεια αυτής που εστάλη πριν από μερικό χρονικό διάστημα  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ  ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «μια ακόμα  δυναμικά ανερχόμενη καλλιέργεια όπως αυτή  της πράσινης πιπεριάς "σταυρός" χρειάζεται ουσιαστική στήριξη  αφού  εκτός από τα υψηλά καλλιεργητικά έξοδα, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα με την έλλειψη  εργατών γης.».

Στη διεθνή έκθεση Beyond 2022, που σκοπό έχει να συμβάλλει δομικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, είναι παρούσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση, σε ένα εξατομικευμένο κοινό, με επενδυτές και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Beyond προσφέρει μία εξειδικευμένη σκηνή, ένα υβριδικό μοντέλο «Εκθεσιακού Συνεδρίου» που θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς «ηγέτες», πρωτοπόρους στοχαστές, τεχνολογίες αιχμής και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών.

Με τη νέα δράση «Γνωριμία με τον Αθλητισμό 2022», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα, παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) οικονομικά αδύναμων οικογενειών δικαιούχων ΤΕΒΑ στα πλαίσια των Συνοδευτικών Μέτρων της ΚΣ Π.Ε. Ηλείας ώστε να γνωρίσουν τα αθλήματα του Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβου, Κολύμβησης και Πόλο.

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Μικρού Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας, στον Πύργο, με τη συμμετοχή 24 αθλητικών φορέων της Ηλείας, ενώ οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, για περίπου 120 παιδιά και εφήβους με την ευδόκιμο συνεργασία των αθλητικών φορέων. Κάθε αθλητικός φορέας  μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 παιδιά ανά άθλημα, δικαιούχων ΤΕΒΑ Π.Ε. Ηλείας.

Σας ανακοινώνουμε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα Γ.Ο.Ν.Κ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» αναγνωρίσθηκε ως κατάλληλο να χορηγεί πλήρη χρόνο άσκησης στην ειδικότητα της Νευρολογίας σύμφωνα με την υπ.αρ Α3/11166/25-11-1976 Υ.Α (ΦΕΚ 1470/Β).

Με την υπ.αρ.πρωτ Γ2α/οικ. 81778/21/10-02-2022 Υ.Α (ΦΕΚ 899Β) δύο (2) οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας του αναφερόμενου νοσηλευτικού ιδρύματος μετατρέπονται σε δύο (2) οργανικές Θέσεις ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Νευρολογίας στο ίδιο.

Θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών, συζητήθηκαν στην σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με το Διευθυντή Ανάπτυξης Αριστομένη Μανιάτη και τον Προϊστάμενο του Τμ. Εμπορίου της Π.Ε. Ηλείας Αντώνη Μπέλλο, σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Σελίδα 1 από 811