Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
Ροή ενημέρωσης:

Tο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε. Νικόλαο Γυφτάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για την ετοιμότητα που υπάρχει, καθώς για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε περιοχές της Αχαΐας, όπως και της Ηλείας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του Κέντρου Μάνθο Κυρίτση, με τον οποίο συζήτησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα. Επιβεβαιώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε Ηλείας.

Στην σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, συμμετείχαν ο Διοικητής των Π.Υ Ηλείας Βασίλειος Σολδάτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος και του Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, η Διευθύντρια Δασών Ν. Ηλείας Αγγελική Τσάκωνα, ο Προϊστάμενος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τ.Ε Π.Ε Ηλείας Νίκος Μπούλιαρης, η Προϊσταμένη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Ασημίνα Χαλικιά και οι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Κατακόλου και της 117 Π.Μ κ.κ Μ. Μπουλαμάτσης και Πετ. Παρράς αντίστοιχα.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, όπως αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ενώ και σήμερα Τρίτη εξακολουθεί να υφίσταται πού υψηλός κίνδυνος κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), στις ίδιες περιοχές.

Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες και συγκεκριμένα από 21.00 μέχρι 06.00, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ, Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ» ΣΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΚΑΒΑΣΙΛΑ

«Το ελληνικό θέατρο και ο ελληνικός κινηματογράφος, με το σπουδαίο πολιτιστικό έργο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, προσθέτοντας πως «το σύνολο εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, αγκαλιάζεται ήδη από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και αποδεικνύει την σημασία του για τον τόπο και τους επαγγελματίες».

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 12:23

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΟΧ 1/2021

ΠΙΝΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΟΧ 1/2021

Τρίτη, 27 Ιούλιος 2021 12:23

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΟΧ 1/2021

ΠΙΝΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΣΟΧ 1/2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 η μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στα Καλάβρυτα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων, κατά την οποία συνέπραξαν η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Μικρή Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής Πατρών για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου έργου «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού και μουσική του Νικόλαου Μάντζαρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πλήρως αναμορφωμένο χώρο του Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, με την παρουσία δεκάδων προσκεκλημένων και με τη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης, το 1821.

Τον φάκελο για την τελική και τυπική παραχώρηση του Διοικητηρίου του Πύργου από το Υπουργείο Οικονομικών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η οποία θα “ανοίξει τον δρόμο” για την περαιτέρω αξιοποίησή του, προετοιμάζουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, μετά τη Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, που βάζει τέλος στην δικαστική διεκδίκηση της κυριότητας του κτιρίου, από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το 2015, με αγωγή κατά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικούσε την κυριότητα του Διοικητηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1980 για την στέγαση των υπηρεσιών της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μετέπειτα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ο λόγος της διεκδίκησης ήταν η στέγαση, στο εν λόγω κτίριο, και αυτοτελών υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. «Η εμπλοκή μας σε αυτή την ατέρμονη δικαστική διαμάχη, προέκυψε εξαιτίας μια αντιφατικής νομοθετικής διάταξης, η οποία ακύρωσε την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο οποίο ανεγέρθη το κτίριο της τότε Ν.Α Ηλείας και σήμερα της Π.Ε Ηλείας, λόγω της συστέγασης σε αυτό, αυτοτελών υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. Το οξύμωρο του πράγματος είναι πως, δεδομένου του γεγονότος ότι Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο είναι σα να στρεφόταν δικαστικά εναντίον του εαυτού του», σχολιάζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Μεγάλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, για τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων σε Πάτρα, Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά στο στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας και στοχεύει στην άρση της επικινδυνότητας, (λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων -διαβρώσεων) και αποκατάστασης της βατότητας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε τα κρασιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οινόφιλο κοινό της Ιαπωνίας και της Κορέας, δημιουργώντας προσδοκίες τόσο για αύξηση της αναγνωρισιμότητας των οίνων της Αχαΐας και της Ηλείας στις δύο αυτές ενδιαφέρουσες αγορές αλλά ταυτόχρονα και για καλά εμπορικά αποτελέσματα και πωλήσεις.

Σελίδα 1 από 707