Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 11:04

Ημερίδα στην Πάτρα για τις καινοτόμες επιχειρήσεις στις αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές» είναι το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Πληροφορικής Europe Direct Patras - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Rur@l SMEs, του Προγράμματος INTERREG Europe θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 από 10:30 έως 14:30, στο ξενοδοχείο Patra Palace (Όθωνος Αμαλίας 15), στην Πάτρα.

Το έργο Rur@l SMEs στοχεύει στη βελτίωση των πολιτικών στήριξης των επιχειρηματιών μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και του προσδιορισμού ορθών πρακτικών, εφαρμόζοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τα περιφερειακά σχέδια δράσης για την ενίσχυση της δημιουργίας καινοτόμων ΜμΕ στις αγροτικές περιοχές, αλλά και την υποστήριξη των ήδη εγκατεστημένων προκειμένου να εισαγάγουν την καινοτομία στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και την καινοτομία στην ύπαιθρο θα μιλήσουν ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας, το Στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Μαθιουδάκης, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Κίττας, και ο Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας Θόδωρος Τσούμπελης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Το ευρωπαϊκό έργο Rur@l SMEs πραγματοποιείται με τη συμμετοχή επτά εταίρων από Ισπανία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Πορτογαλία, και επικεντρώνεται στη στήριξη μέτρων τα οποία συνδέονται με τις ΜμΕ σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τους, ώστε να επιτύχουν ανάπτυξη και να συμμετάσχουν στην καινοτομία.

Επισυνάπτονται το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και ενημερωτικό φυλλάδιο του έργου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 12:38
επιστροφή στην κορυφή