Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 13:19

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τα μέτρα προστασίας

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας αρκετών επαγγελματικών κλάδων πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο και το γενικό γραμματέα, ΕυθύμιοΜακρή. Παρουσία του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρου Λάμπου, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ισχύουν στα καταστήματα, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, ιδιαίτερα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς.

Ο κ. Μπονάνος τόνισε δε την πρόθεση και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια να σταθεί δίπλα σε κάθε επαγγελματία, δίνοντάς τις ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς στη νέα φάση της πανδημίας.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας, η αποστασιοποίηση και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ κυριάρχησαν στη συνάντηση.

Στη συνέχεια ο κ. Μπονάνος επισκέφθηκε μαζί με επόπτες Δημόσιας Υγείας αρκετά καταστήματα της Πάτρας που σήμερα, πρώτη μέρα, είναι στη διάθεση των πολιτών, όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα οπτικών. Συνομίλησε με επαγγελματίες και εργαζομένους και έδωσε διευκρινήσεις σε απορίες που του τέθηκαν.

Επίσης, ο κ. Μπονάνος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρο Στεργίου και άκουσε τους προβληματισμούς του για τα καταστήματα εστίασης, στη μετά την καραντίνα εποχή, τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, καθώς επίσης τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών της εστίασης, που πρέπει να επιλυθούν κατά προτεραιότητα.

Σημειώνεται ότι καθώς η επιστροφή με ασφάλεια και υπευθυνότητα είναι το κύριο μέλημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεργεία της Δημόσιας Υγείας καθημερινά θα επιβλέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπ' όψη τις επιστημονικές οδηγίες.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 16:01
επιστροφή στην κορυφή