Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021 13:19

Διανομή ζωοτροφών απο την Π.Ε. Ηλείας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 η πρώτη φάση διανομής ζωοτροφών από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προς τους κτηνοτρόφους πυρόπληκτων Τ.Κ. του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος επισκέφτηκε το “Κέντρο Διανομής” στο Πελόπιο, παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η διανομή αφορούσε 50 περίπου τόνους ζωοτροφών, που συγκεντρώθηκαν από δωρεές επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, Αγροτικού Συνεταιρισμού και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προς την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με αποδέκτες τους κτηνοτρόφους των πυρόπληκτων περιοχών, στις οποίες, μετά τις φωτιές, δεν υπάρχουν βοσκότοποι για τα ζώα τους.

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις στην Π.Ε Ηλείας, με τη συμμετοχή στελεχών των αρμόδιων τμημάτων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με αντικείμενο τη στήριξη των δοκιμαζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ορθής και δίκαιης κατανομής των ποσοτήτων που είχαν παραληφθεί στους κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, οι ποσότητες που παραδόθηκαν υπολογίστηκαν βάσει των δηλώσεων ασφάλισης ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων στον ΕΛΓΑ, καθώς και των διαθέσιμων εκτάσεων βόσκησης ανά περιοχή.

Ο κ. Γιαννόπουλος το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε την περιοχή του Πελοπίου, όπου στήθηκε το δεύτερο «κέντρο διανομής» (σ.σ. το πρώτο λειτούργησε στις αρχές της εβδομάδας στο Λάλα), με τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των προέδρων των Τ.Κ., παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία και ενημερώθηκε για την πορεία της από τον προϊστάμενο του Τμ. Ποιοτικού Φυτουγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Γιώργο Μικεογλου, την προϊσταμένη του Τμ. Φυτικής, Ζωικής Παραγωγής και Υλοποίησης δράσεων του Π.Α.Α. Αθανασία Παπαδοπούλου και την κτηνίατρο Ευαγγελία Μπούρα. Μάλιστα τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για τον υποδειγματικό τρόπο προετοιμασίας και πραγματοποίησης της διαδικασίας, με δίκαιο και διαφανή τρόπο για τους δικαιούχους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πελόπιο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κτηνοτρόφους από διάφορες Τ.Κ. οι οποίοι παρέλαβαν τις ποσότητες που αναλογούσαν στον αριθμό των ζώων τους, ενημερώνοντας τους παράλληλα ότι στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν κι άλλες διανομές, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί στον ίδιο προσωπικά αλλά και στην Υπηρεσία, εκφράζοντας την επιθυμία και την πρόθεση να στηρίξουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Σεπτέμβριος 2021 13:24
επιστροφή στην κορυφή