Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 18:47

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Κατά την ξενάγησή τους στους χώρους παραγωγής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Διευθυντή του Εργοστασίου Δημήτρη Περικλόπουλο μεταξύ άλλων για το ύψος των επενδύσεων του Εργοστασίου που ανήλθαν το 2020 στα 22 εκατ. ευρω, ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία. Οι επενδύσεις στόχευσαν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, των συνθηκών εργασίας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, καθώς και στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Εργοστασίου.

Οι δραστηριότητες του Εργοστασίου υποστηρίζονται από 301 εργαζόμενους σε άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, οι οποίοι προέρχονται καθ’ ολοκληρία από τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, οι κ. Ζαΐμης και Καλαβρουζιώτης ενημερώθηκαν για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιεί το εργοστάσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τις 1.000 με εμπλεκόμενους/αποδέκτες πάνω από 200.000 άτομα στην τελευταία 20ετία.

«Μια σημαντική, ισχυρή και εξαγωγική εταιρεία 120 ετών, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι προσπάθειες της για συνεχή τεχνολογική αναβάθμιση και καινοτομία αποδίδουν καρπούς, παρόλη την οικοδομική κρίση στη χώρα μας που ξεκίνησε από το πρώτο μνημόνιο και ένθεν. Η ΠΔΕ θα επιδιώξει και θα στηρίξει τη συνεργασία σε κάθε αξιόλογη ερευνητική, τεχνολογική και καινοτόμο προσπάθεια μεταξύ του Ομίλου και της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας πρώτης βιομηχανίας τσιμέντου στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαΐμης.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2022 18:51
επιστροφή στην κορυφή