Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 20:31

Νέα εργολαβία για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας

Άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας για τη βελτίωση της ορατότητας και την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας διασφαλίζει η σύμβαση που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου «καθαρισμός τάφρων, ερεισμάτων, πρανών, διαμόρφωση κόμης, κοπή/εκρίζωση βλάστησης και αποκατάσταση μικροβλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας».

Τα συνεργεία του αναδόχου θα εκτελούν εργασίες για τη συντήρηση, τον καθαρισμό ερεισμάτων,τάφρων, φρεατίων και πρανών, καθώς και στην αποκατάσταση φθορών των οδών. Επίσης, θα επεμβαίνουν άμεσα σε σημεία που εκδηλώνονται κατολισθήσεις ή συσσωρεύονται φερτά υλικά λόγω της λιθολογικής σύστασης των σχηματισμών, της έντονης τεκτονικής και των υψηλών βροχοπτώσεων. Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων από καθιζήσεις και καταπτώσεις πρανών, από έλλειψη ορατότητας λόγω παρόδιας βλάστησης και από έμφραξη τάφρων, αγωγών. Στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση προϊόντων καταπτώσεων ή κατολισθήσεων και ηαποκατάσταση τουοδοστρώματος.

Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών προχωρά σε ένα έργο προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και της ορατότητας των οδηγών, καθώς οι συντηρήσεις στο πράσινο του επαρχιακού οδικού δικτύου και άρση των καταπτώσεων θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 20:34
επιστροφή στην κορυφή