Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 14:20

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων για την επέκταση των υποδομών του χιονοδρομικού

Η επέκταση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ήταν το θέμα που συζήτησαν σήμερα, στη διάρκειας μιας ώρας συνεργασία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Στη συνάντηση παρόντες ήσαν, επίσης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γρηγόρης Ιατρού, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Αντώνης Κανταρτζόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Παναγιώτης Στεφόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε αρχικά ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί σημαντικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας και σημείο αναφοράς για τον τουρισμό σ’ ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η Περιφέρεια αυτονόητα στέκεται υποστηρικτικά σε κάθε αίτημα που αποβλέπει στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών του.

Ο κ. Λαζουράς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και στην προοπτική χρησιμοποίησης τεχνητού χιονιού, πρακτική που κατά κόρον έχει υιοθετηθεί σε πολλά Χιονοδρομικά Κέντρα ώστε να εξασφαλίζεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άρα η αύξηση των κατ’ έτος επισκεπτών.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι η Περιφέρεια θεωρεί κρίσιμες και τις δυο παρεμβάσεις και για τον λόγο αυτό άμεσα και σε συνεργασία με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη θα εξεταστεί η προοπτική ένταξης των δυο έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε να πάρουν την οδό της υλοποίησης.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 14:24
επιστροφή στην κορυφή