Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 12:15

Ξεκινούν αύριο οι συναντήσεις εργασίας στο κέντρο ενημέρωσης Στροφυλιάς-Κοτυχίου

Αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί, ξεκινά στο Κέντρο Ενημέρωσης Στροφυλιάς – Κοτυχίου η πρώτη από τις ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Αχαΐας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «F:Acts! Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή μέσω Περιφερειακών Στρατηγικών».

Στις συναντήσεις εργασίας θα πάρουν μέρος εταίροι του προγράμματος από την Βελγική πόλη Λίμπουργκ ενώ στην εναρκτήρια συνεδρίαση έχει προσκληθεί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι συναντήσεις εργασίας πραγματεύονται θέματα αποτελεσματικής συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση και εφαρμογή σχεδίων προστασίας του οικοσυστήματος, καθώς και πρακτικών ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών για το περιβάλλον και την προσφορά του.

Το συντονισμό των συναντήσεων έχει η Ν.Ε.Α. σε συνεργασία με Βέλγους εταίρους του προγράμματος από την Επαρχία του Limburg, Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής που, όπως αναφέρθηκε, έχουν προσκληθεί για την μεταφορά καλών πρακτικών και ιδεών ως προς την βιώσιμη ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών.

Οι συμμετέχοντες στις ομάδες εργασίας είναι εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων που λόγω αρμοδιοτήτων και ενεργειών εμπλέκονται στην προστασία της προστατευόμενης περιοχής Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Το F:ACTS! αποτελεί ένα διακρατικό έργο INTERREG IVC που στόχο έχει να παρακινήσει και να τονώσει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων περιφερειακών πολιτικών για την αποτελεσματική προσαρμογή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμύρων, πυρκαγιών και απώλεια της βιοποικιλότητας.

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από 14 εταίρους από 8 χώρες με την Ν.Ε.Α να είναι ο μοναδικός εταίρος από την Ελλάδα που συμμετέχει σε ένα τέτοιο μεγάλο και ολοκληρωμένο σχήμα αποτελούμενο από φορείς όπως Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμοι και Περιφέρειες.

επιστροφή στην κορυφή