Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 14:23

Τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα επισκέφθηκε ο πρέσβης της Αυστρίας

Με τον Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα δρ. Μίχαελ Λίνχαρτ συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, παρουσία του Πρόξενου της Αυστρίας στην Πάτρα, καθηγητή κ. Φάνη Γεωργόπουλου.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον Αυστριακό Πρέσβη για τις αρμοδιότητες του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας και για το σύνολο των αλλαγών που επέφερε στην διοικητική διάρθρωση της χώρας η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στη Δυτική Ελλάδα και την Αυστρία σε τομείς όπως ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός αλλά και σε πολιτικές που αποβλέπουν στην προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος.

Ο Αυστριακός Πρέσβης εκδήλωσε, επίσης, ενδιαφέρον για την προώθηση στις αγορές της χώρας του αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα.

Συμφωνήθηκε το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, με στοχευμένες δράσεις και μετρήσιμους στόχους.

επιστροφή στην κορυφή