Τρίτη, 03 Μάιος 2011 15:54

Επίσκεψη αρχιτεκτόνων στον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Αχαίας και του έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν περιλαμβάνεται η ανάγκη να τεθεί τέλος στην εμπλοκή που υπάρχει με τις εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως «γη υψηλής παραγωγικότητας», εμπλοκή που εμποδίζει ακόμα και την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων. Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα αυτό ο Περιφερειάρχης βρίσκεται ήδη σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το οποίο αναμένεται και η έκδοση σχετικής εγκυκλίου.

Ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πάτρας. Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον ΓΠΣ είναι του 1987 και η εφαρμογή του γεννά καθημερινά προβλήματα, ενώ η διαδικασία της αναθεώρησής του έχει ολοκληρωθεί και απομένει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε αναλυτικά αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά το καθεστώς των οδών που έχουν διανοιχθεί μετά το 1985 και που πρέπει τώρα να νομιμοποιηθούν εκ νέου. Επί του θέματος αυτού ζητήθηκε να υπάρξουν ομαδικές αναγνωρίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών που πρέπει να προηγούνται των έργων, θέμα στο οποίο σημειώθηκε ταύτιση απόψεων μεταξύ του Περιφερειάρχη και των συνομιλητών του.

Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων αποτελούσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Τσονάκας, η γραμματέας Ολυμπία Λόη και τα μέλη Α. Λάζαρης και Κ. Μπάρλας.

επιστροφή στην κορυφή