Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 15:43

Υπόμνημα της ΕΕΤΕΜ στον Περιφερειάρχη για παρεμβάσεις στη Δυτική Ελλάδα

Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής στην περιοχή, την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος αλλά και την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας περιέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.), επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος Θανάσης Κουμούτσος.

Η αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. παρέδωσε στον κ. Κατσιφάρα υπόμνημα 21 σημείων, με αναφορά τόσο σε μεγάλα έργα της Περιφέρειας (Πατρών – Κορίνθου, Ιόνια Οδός, κατασκευή Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, φυσικό αέριο, σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια Πατρών και Αιγίου κ.α.) όσο και σε επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως τα αδρανή υλικά, η χρηματοδότηση της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Πάτρας, η αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Κτηματολογίου κ.α.

Ο κ. Κατσιφάρας, στη διάρκεια μιάμισης ώρα συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια και τις κινήσεις που έχουν γίνει προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επισπευστεί η κατασκευή έργων που είναι συνυφασμένα με την διαμόρφωση όρων ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 04 Μάιος 2011 15:47
επιστροφή στην κορυφή