Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 13:03

Κανονικά από αύριο η μεταφορά των μαθητών στην Αχαΐα

Αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν σήμερα το μεσημέρι οι μεταφορείς των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας μετά από σύσκεψη που συνεκλήθη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που συνεδρίασε αμέσως μετά.

Στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου, κατατέθηκαν προς την διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις σχετικά με την άμεση εξόφληση των οφειλομένων χρημάτων προς τους μεταφορείς.

Τόσο ο κ. Αλεξόπουλος όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος παρουσίασαν αναλυτικά στην διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ το πλάνο άμεσης καταβολής των οφειλομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών. Μετά το τέλος της σύσκεψης, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ λαμβάνοντας απόφαση να ανασταλεί η κινητοποίηση και να συνεχιστεί κανονικά το μεταφορικό έργο.

Κατά συνέπεια αύριο (Παρασκευή) θα γίνει κανονικά η μεταφορά από και προς τα σχολεία της Αχαΐας και έτσι τίθεται τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών τους.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε ότι «η αναστολή των κινητοποιήσεων ασφαλώς και αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Από την πλευρά των μεταφορέων αναγνωρίστηκαν οι πολλές προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να αντιμετωπίσει με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο ένα πρόβλημα που κληρονόμησε και το οποίο αποτέλεσε παράγοντα ταλαιπωρίας για τους μαθητές και τους γονείς τους».

επιστροφή στην κορυφή