Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2011 16:38

Αυτοψία του Περιφερειάρχη στο έργο βελτίωσης της οδού Κυλλήνης

Αυτοψία στο έργο βελτίωσης της οδού Κυλλήνης – Εθνικής οδού και κοινή σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο του έργου αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην κατασκευή του. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης.

Στο εξής ο κ. Κατσιφάρας, ενόψει και της ανάληψης από την Περιφέρεια της ευθύνης υλοποίησης του ΕΣΠΑ, θα επισκεφθεί το σύνολο των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και κατασκευάζονται από πόρους του με στόχο να ξεπεραστούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο τυχόν καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα.

Το έργο Κυλλήνης – Εθνικής οδού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 11,6 εκατομμυρίων ευρώ, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τα τέλη Ιουνίου του 2012 και αφορά στην διαπλάτυνση και βελτίωση της υφιστάμενης οδού, σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων. Στόχος της Περιφέρειας, όπως εξήγησε σήμερα ο κ. Κατσιφάρας, είναι η επιτάχυνση των εργασιών χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και να επηρεάζεται η τοπική επιχειρηματικότητα και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε όσους κινούνται από και προς το λιμάνι της Κυλλήνης και τους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά).

Σε ό,τι αφορά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην κατασκευή του έργου ο Περιφερειάρχης εστίασε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων καθώς βρίσκονται ακόμη σε δικαστική εκκρεμότητα, ύστερα από τρείς αναβολές, με νέα ημερομηνία εκδίκασης την 20η Οκτώβριου 2011. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι εμπλοκές που παρουσιάζονται στις απαλλοτριώσεις δημιουργούν ευρύτερα πρόβλημα στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και στην απορροφητικότητα του, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι θα παρέμβει στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να ληφθεί μέριμνα, στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και υπό τον κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι πόροι, οι δικαστικές αρχές να βοηθήσουν στην γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε, επίσης, σημεία του έργου όπου προβλέπεται η μετατόπιση των εγκατεστημένων δικτύων ηλεκτροφωτισμού (πυλώνες) και τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο η μεταφορά των δικτύων ώστε να μην επηρεάζεται η πρόοδος του έργου.

Σε ό,τι αφορά οφειλές προς τον ανάδοχο του έργου ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στις έως τώρα εκτελεσθέντες εργασίες.

Νωρίτερα ο κ. Κατσιφάρας προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Τσιρίκος, ο Διευθυντής Προγραμματισμού της Περιφέρειας Π. Στεφόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Μ. Καλογερόπουλος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, οι επιβλέποντες μηχανικοί, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου κ.α.

 

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σε δήλωση του μετά την αυτοψία στο έργο Κυλλήνης – Εθνικής Οδού ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι ξεκινά κύκλο επισκέψεων σε κάθε έργο του ΕΣΠΑ ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων: «Έχουμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διατιθέμενους πόρους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε καθυστερήσεων, ούτε απώλειας ευκαιριών. Η συγκυρία είναι δύσκολη και οφείλουμε όλοι να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η Δυτική Ελλάδα να θωρακιστεί με υποδομές που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θέλω να επαναλάβω ότι το επιστημονικό δυναμικό της Περιφέρειας είναι στη διάθεση κάθε καλλικρατικού Δήμου ώστε μαζί να προετοιμάσουμε και να ωριμάσουμε έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ».

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2011 13:41
επιστροφή στην κορυφή