Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2011 10:40

Προτάσεις από την Δυτική Ελλάδα ύψους 8 εκ. ευρώ εγκρίθηκαν στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG 4

Προτάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή η Επιτροπή Αξιολόγησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Εδαφικής Συνεργασίας Interreg 4 που συνεδρίασε στην Κέρκυρα, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Η Κοινοτική Πρωτοβουλία, όπως είναι γνωστό, αφορά σε κοινές δράσεις φορέων από την Ελλάδα και την Ιταλία, οι δε επιλέξιμοι φορείς που είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις ήταν κατά μείζονα λόγο Περιφέρειες, Δήμοι, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Ινστιτούτα, αναπτυξιακές εταιρείες κ.α.

Στην Κέρκυρα συνεδρίασαν τόσο η Επιτροπή Αξιολόγησης όσο και η Επιτροπή Παρακολούθησης και εξέτασαν συνολικά 291 προτάσεις που είχαν κατατεθεί τόσο από την Ιταλία όσο και από την Ελλάδα. Οι προτάσεις αφορούσαν διακρατικές δράσεις φορέων σε πεδία πολιτικής όπως οι Μεταφορές, το Περιβάλλον, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 50 δράσεις που τελικώς αξιολογήθηκαν θετικά και εγκρίθηκαν, στις 22 συμμετέχουν φορείς από την Δυτική Ελλάδα. «Αυτό δείχνει τον υψηλό βαθμό προετοιμασίας που είχαμε αλλά και το γεγονός ότι έχουμε, πλέον, συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια ν’ αφήνουμε ανεκμετάλλευτα κοινοτικά προγράμματα που μπορούν να φέρουν πόρους και να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ο προϋπολογισμός των επιλέξιμων δράσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αυξημένος κατά 40% και προσεγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

«Τώρα ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου ώστε το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο να υπογραφούν όλες οι προβλεπόμενες συμβάσεις και να αρχίσει η υλοποίηση των έργων», τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος.

επιστροφή στην κορυφή