Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2011 10:40

Συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τους ξενοδόχους της Δυτικής Ελλάδας

Με έγγραφο του προς τις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ζητά την υπενθύμιση προς τους ξενοδόχους της Δυτικής Ελλάδας όλων των μέτρων – συστάσεων για τον αποτελεσματικό χειρισμό εμφάνισης γαστρεντερίτιδας στους ενοίκους ή στο προσωπικό.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο «τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συχνές οι γαστρεντερίτιδες, ιδιαίτερα σε άτομα που ταξιδεύουν και αλλάζουν διατροφικές συνήθειες και περιβάλλον. Πολλοί διαφορετικοί μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερίτιδα, δηλαδή διάρροια, ναυτία, εμετούς, κοιλιακό άλγος, πιθανόν και πυρετό».

Στο ίδιο έγγραφο το Κέντρο αναφέρει ότι «η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε ξενοδοχεία δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ωστόσο, όπως έχει φανεί στο παρελθόν κάποιες φορές τέτοιου είδους συμβάντα, ενώ θα μπορούσαν να περιοριστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά, πήραν αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας ανησυχία τόσο στους ενοίκους όσο και στο προσωπικό των ξενοδοχείων. Για τον λόγο αυτό, σε περίπτωση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, συστήνουμε την άμεση επικοινωνία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στη συνέχεια το ΚΕΕΛΠΝΟ παραθέτει συστάσεις προς τους υπευθύνους των ξενοδοχείων για την ενημέρωση τόσο των ενοίκων όσο και του προσωπικού. Συστάσεις όπως η ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και το επιμελές πλύσιμο των χεριών, την απομόνωση των ενοίκων με γαστρεντερίτιδα στα δωμάτια τους για όσο διάστημα διαρκούν τα συμπτώματα κ.α.

επιστροφή στην κορυφή