Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 02:34

Καλάθι προϊόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΚΛΕΙΣΤΗ Έναρξη 01 / 03 / 2011 Λήξη 30 / 03 / 2011

Φίλες/Φίλοι,
Η νέα Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευτεί  στη βάση μιας ανοικτής σχέσης διαβούλευσης και συναπόφασης για όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής. Με τις Προγραμματικές μας Δηλώσεις δώσαμε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε σε όλους τους τομείς για την  ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη διαμόρφωση κοινής ταυτότητας για τη Δυτική Ελλάδα.
Σε μια εποχή που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε νέα μοντέλα ανάπτυξης.  Για εμάς βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει εστίαση στον άνθρωπο, αξιοποίηση της γνώσης, αφομοίωση της τεχνολογίας και επένδυση στα προϊόντα μας, την ιστορία μας, την αισθητική μας, την ποιότητά μας και τις αξίες μας.
Η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί το πρώτο βήμα της πορείας μας για να καταστήσουμε τη Δυτική Ελλάδα πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και υψηλής ανταγωνιστικότητας, με σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον. Το όραμά μας είναι μια βιώσιμη και πράσινη Περιφέρεια, που θα δίνει θέσεις εργασίας, ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες.
Πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή, στο πολλαπλασιασμό της μέσα από την εργασία. Στόχος μας είναι η ποιότητα και η συνετή διαχείριση των πόρων μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα και τη τεχνολογία. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις δηλαδή στη ταυτοποίηση, στη πιστοποίηση, στο design και στο marketing, μαζί με τη σωστή οργάνωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων των αλιέων και ιχθυοπαραγωγών, με υποδομές σύγχρονες και επαρκείς.
Υποστηρίζοντας τη κυβερνητική πρόταση για το «Καλάθι των προϊόντων» της Περιφέρειας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θέτουμε σε ανοικτή διαβούλευση το κείμενο «ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και περιμένουμε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις. Συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα θέλουμε σήμα που θα αποτελεί όνομα και ταυτότητα, το λεγόμενο «brand name». Και σε αυτό το σημείο θα είναι πολύ χρήσιμες οι ιδέες όλων σας.
Παράλληλα έχουμε  ξεκινήσει θεματικές συναντήσεις ενόψει και της παρουσίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η συνισταμένη όλων των απόψεων/ιδεών από την ανοικτή διαβούλευση και από τις επιμέρους συναντήσεις θα αποτελέσει την εισήγησή μας  προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει ποια προϊόντα θα συνθέσουν το «Καλάθι» της Δυτικής Ελλάδας. Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου θα κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να εγκριθεί και να προωθηθεί με αξιώσεις στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Η ανοικτή διαβούλευση ξεκινάει σήμερα 1 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και τις 30 Μαρτίου 2011. Μπορείτε να αποστέλλετε τις απόψεις και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τα σχόλιά σας θα αναρτηθούν κάτω από το κείμενο της διαβούλευσης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή.
Γιώργος Παν. Αγγελόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης
Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας


Αναρτήθηκε: 1 Μαρτίου 2011

Ανοιχτή σε σχόλια έως: 30 Μαρτίου 2011

Απομένουν: 0 Ημέρες


Σχόλια Διαβούλευσης

Ημερομηνία
Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία Επιχείρησης
Σχόλια Διαβούλευσης
  8 Μαρτίου 2011
Βάρδας Ιωάννης
 pdf_buttonΑρχείο PDF
  8 Μαρτίου 2011
Αρβανίτης Λεωνίδας
 pdf_buttonΑρχείο PDF
  9 Μαρτίου 2011
Αγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας  pdf_buttonΑρχείο PDF
  9 Μαρτίου 2011 Οικολογική Δυτική Ελλάδα  pdf_buttonΑρχείο PDF
21 Μαρτίου 2011 Γαλάνης Ανδρέας / Επιχειρησιακός Ερευνητής  pdf_buttonΑρχείο PDF
22 Μαρτίου 2011 Κουφός Σπύρος / Γεωπόνος - Στέλεχος της ΑΝΑΙΤ Α.Ε. ΟΤΑ  pdf_buttonΑρχείο PDF
27 Μαρτίου 2011 Κόντος Χ. Κωνσταντίνος / Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Ροδιού Νομού Αιτωλοακαρνανίας  pdf_buttonΑρχείο PDF
     

 

Προσθήκη σχολίου επί της Διαβούλευσης

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 22:28
επιστροφή στην κορυφή