title?>

Προληπτικές –προκατασταλτικές εργασίες καθαρισμού –αποψίλωσης ερεισμάτων και πρανών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε Ηλείας

Το παρόν έργο αποτελεί Υποέργο του Έργου "Συντήρηση – οδική ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας (σε συνέχεια του π.κ. 2013ΕΠ00100014)".

Η παρούσα τεχνική περιγραφή αναφέρεται στις εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν για καθαρισμό ερεισμάτων,  τάφρων και  πρανών  του επαρχιακού και Εθνικού  οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περ/κής  Ενότητας Ηλείας. 

 

Οι εργασίες θα γίνουν κατά προτεραιότητα στο  Επαρχιακό οδικό δίκτυο, με έμφαση στις στροφές όπου υπάρχει βλάστηση και εμποδίζεται η ορατότητα, το κλάδεμα και η κοπή δένδρων που είτε είναι επικίνδυνα να πέσουν είτε εμποδίζουν την υφιστάμενη σήμανση και ορατότητα εν γένει, ανάντη και κατάντη πρανών μέχρι υψομετρικής διαφοράς τριών μέτρων από τη στάθμη των ερεισμάτων  με την χρήση κατάλληλων ειδικών μηχανημάτων και εργαλείων (χορτοκοπτικά, κλαδευτήρια, πριόνια κ.α).

Τέλος θα γίνεται καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής και  ερεισμάτων από χόρτα και θάμνους, με την συγκομιδή των προϊόντων  εκσκαφής από την μόρφωση της τάφρου.

 

Προϋπολογισμός: 1.500.0000,00€

Κωδικός Σ.Α.: 2014ΕΠ50100001

Στόχοι/Οφέλη: Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με την παρούσα εργολαβία  κρίνονται απολύτως αναγκαίες,  αφενός για την οδική  ασφάλεια και αφετέρου για την αποφυγή κινδύνου.