title?>

Βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερές Μονές Μυρτιάς Τριχωνίδος, Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας

Η Ι.Μ Μυρτιάς Τριχωνίδας βρίσκεται στη μέση περίπου του δρόμου που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο. Είναι ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με ιστορία 1000 χρόνων, ένα ονομαστό, ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις,λακκόυβες, έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων)

Η Ι.Μ Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως είναι ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στο χωριό Ανάληψη Θέρμου και είναι πνευματοφόρα πηγή του Ορθόδοξου Ελληνισμού. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις,λακκούβες)

Η Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας είναι ένα   Νεόκτιστο Μοναστήρι της τελευταίας 10ετίας, στη περιοχή Άνω Τραγάνα του Δήμου Παραβόλας στη θέση Τσουκαλάδες. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις,λακκούβες,έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων, έλλειψη σήμανσης)

Η επικινδυνότητα των υφιστάμενων διαδρομών που οδηγούν στις Μονές καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιούν τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών τους.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι: άρση καταπτώσεων ,κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.Οριζόντια και κάθετη σήμανση όπου απαιτείται.

Πρϋπολογισμός: 1.500.000,00€

Κωδικός Σ.Α.: 2019ΕΠ00100034

Στόχοι/Οφέλη: Οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν αισθητά στην αυξανόμενη τουριστική, οικιστική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προσδίδοντας αξία και ταυτότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.