title?>

Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος - Δημοτικό Σχολείο Λάππα

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Λάππα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Το συγκρότημα, συνολικού εμβαδού 2.019 m2 περιλαμβάνει διώροφο κτίριο με υπόγειο, καθώς και ισόγειο κτίριο πολλαπλών εκδηλώσεων. Επίσης, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου

Το νέο Δημοτικό Σχολείου του Λάππα είναι συνολικής δυναμικότητος 150 μαθητών. Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται από το κτίριο του διδακτηρίου (ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα υπογείου) και το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο και τμήμα υπογείου).

Στο κτίριο του σχολείου υπάρχουν οι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των διδασκάλων, αίθουσες Φυσικής – Χημείας , αίθουσα εστίασης (προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί και ως ημερήσιο), αίθουσα ελέγχου των συστημάτων , εργαστήρια , τουαλέτες , WC Α.Μ.Ε.Α. και αποθηκευτικοί χώροι.

Το εμβαδόν του κυρίως σχολείου είναι 1.304,20 m2.Το κτίριο, όπου στεγάζεται η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, είναι ανεξάρτητο και έχει εμβαδόν 375,84 m2.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποτελείται από πολυχώρο εκδηλώσεων με σκηνή και σε ανεξάρτητο τμήμα υπάρχει βιβλιοθήκη. Στα δύο ημιυπόγεια του κτηρίου θα λειτουργούν τα γραφεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραφείο ιατρού , τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι πλήρως κλιματιζόμενη και αεριζόμενη με σύγχρονα συστήματα κλιματισμού και αερισμού.

Προυπολογισμός: 2.520.000,00€

Στόχοι/οφέλη: Το νέο σχολικό κτίριο  ικανοποιεί τις ανάγκες για τους μαθητές της A βάθμιας εκπαίδευσης στη περιοχή του Λάππα.