title?>

Βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερές Μονές Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, Αγίας Αγαθής Στάμνας, Ζωοδόχου Πηγής Γαβαλούς

Η Ι.Μ Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου βρίσκεται στο Λοφίσκο που υψώνεται ανατολικά του Αγγελοκάστρου.Το μοναστήρι είναι ονομαστό για τα κειμήλια που διαθέτει: λειψανοθήκες και σταυρούς ευλογίας. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις,λακκόυβες, έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).

Η Ι.Μ Αγίας Αγάθης Σταμνάς  βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από τον σταθμό Σταμνάς Αιτωλοακαρνανίας. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ στο πρώτο τμήμα της μήκους 2χλμ είναι χωματόδρομος  και στο επόμενο τμήμα των 3χλμ μέχρι την Μονή  είναι ασφαλτοστρωμένη με έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων.

Η Ι.Μ Ζωοδόχου Πηγής Κελί Γαβαλούς βρίσκεται κοντά στο χωρίο Γαβαλού και είναι ευρέως γνωστό με την ονομασία ‘’Κελί’’ Πρόκειται για το καθολικό παλαιού μοναστηριού του 1788 που είναι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή. Η οδός πρόσβασης μήκους περίπου 14 χλμ προς την Ι.Μ είναι χωματόδρομος πολύ κακής βατότητας.

Η επικινδυνότητα των υφιστάμενων διαδρομών που οδηγούν στις Μονές καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιούν τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών τους.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι: τοπικές διανοίξεις ,χωματουργικές εργασίες ,άρση καταπτώσεων ,κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.Οριζόντια και κάθετη σήμανση όπου απαιτείται.

Προϋπολογισμός: 2.300.000,00€

Κωδικός Σ.Α.:2019ΕΠ00100035

Στόχοι/Οφέλη: Οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν αισθητά στην αυξανόμενη τουριστική, οικιστική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προσδίδοντας αξία και ταυτότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.