title?>

Συντήρηση – Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία -Βόνιτσα - Λευκάδα & των Οδικών Τμημάτων Βόνιτσα - Άκτιο & Άγιος Νικόλαος – Άκτιο

Το παρόν Έργο αποτελεί Υποέργο του ‘’ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Δ.Ε. (ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ Π.Κ. 2013ΕΠ00100000)’’.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της  επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 ΄΄ Αμφιλοχία -Βόνιτσα - Λευκάδα΄΄  & των Οδικών Τμημάτων "Βόνιτσα - Άκτιο" & "Άγιος  Νικόλαος – Άκτιο"

Συνοπτικά το φυσικό αντικείμενου του έργου περιλαμβάνει:

  • Χωματουργικές εργασίες όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για: καθαρισμό τάφρων, αγωγών, οχετών, κοίτης ποταμών – ρεμάτων, ερεισμάτων οδού (με η χωρίς στηθαία), διάνοιξη - διαμόρφωση τάφρων, επανακατασκευή επιχωμάτων, εκσκαφές εδαφών, άρση καταπτώσεων,  άμεση αντιμετώπιση επειγουσών & απρόβλεπτων περιστάσεων .
  • Τεχνικές εργασίες όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για: επισκευή - συντήρηση υφισταμένων μικρών τεχνικών έργων (τάφροι, φρεάτια, αγωγοί, κλπ.) ή αποκατάσταση όπου απαιτείται για την απορροή των ομβρίων ή την αποκατάσταση φθοράς.
  • Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο  συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού προηγηθεί: απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης,  αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται).
  • Εργασίες πρασίνου όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο (κλάδεμα, διαμόρφωση- ανανέωση-κοπή, βοτάνισμα–εκρίζωση-κόψιμο φυτών, θάμνων, δένδρων, ψεκασμοί).
  • Εργασίες σήμανσης-ασφάλισης όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο για τη συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση νέων, την ανύψωση και επανατοποθέτηση υφιστάμενων στηθαίων με την αντικατάσταση των ορθοστατών, την επιδιόρθωση υφισταμένων πινακίδων και τοποθέτηση νέων, τη διαγράμμιση ή επαναδιαγράμμιση τμήματος του οδικού τμήματος.
  • Εργασίες Ηλεκτροφωτισμού όπου απαιτείται και στα πλαίσια του προϋπολογισμού σε όλο το μήκος της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία-Βόνιτσα-Λευκάδα και στις διακλαδώσεις από Βόνιτσα προς Άκτιο και από Άγιο Νικόλαο προς Άκτιο Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων για τη συντήρηση του δικτύου.

Προϋπολογισμός:4.000.000,00€

Στόχοι/Οφέλη: Οι εργασίες, που προβλέπεται να εκτελεστούν, αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών – βλαβών της Ε.Ο. για την επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση.

Κωδικός Σ.Α.: 2014 ΕΠ 501 00002