title?>

Βελτίωση προσβασιμότητας Επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα) έως την είσοδο Πύργου (σιδηροδρομική γραμμή)

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση 2 τμημάτων οδικού άξονα στον Νομό Ηλείας: Το πρώτο τμήμα "Πύργος – Άγιος Ιωάννης",  μήκους 3.370 μ., αποτελεί το πρώτο τμήμα της πρωτεύουσας Επαρχιακής Οδού (ΕΟ) 01 «Πύργου – Κατάκολου», που εξυπηρετεί τη βασική σύνδεση του Λιμένα κρουαζιέρας Κατάκολου με την Εθνική Οδό Πάτρα – Πύργος, για τη πρόσβαση τουριστών στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσης εξυπηρετεί λειτουργίες πρόσβασης στους οικισμούς Σκουροχώρι - Γρανιτσέϊκα - Βυτινέϊκα και στην πυκνοκατοικημένη παραλιακή ζώνη Κατακόλου – Πύργου, κυρίως στο πρώτο της περιαστικό τμήμα, Πύργος – Άγιος Ιωάννης. 

Με το έργο επιτυγχάνεται η λειτουργική αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός ενός σημαντικού οδικού άξονα που συνδέει μια πύλη εισόδου τουριστικών ροών, το Λιμάνι Κατακόλου ως μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), με τις εσωτερικές παραγωγικές, τουριστικές και πολιτιστικές ζώνες της Ηλείας, έτσι όπως αυτές οριοθετούνται / προσδιορίζονται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και του Πύργου, ως το μεγαλύτερο και ισχυρότερο αστικό κέντρο της Ηλείας, το οποίο και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα επιπλέον πόλο έλξης για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Στο δεύτερο οδικό τμήμα που περιλαμβάνεται στο έργο, μήκους 6,2 χιλιομέτρων, προβλέπεται αναβάθμιση στο υφιστάμενο οδόστρωμα με διάταξη ζώνης πλάτους 2,50 μ. αξονικά, με διαγράμμιση αποκλεισμού μεταξύ των αντίθετων διερχόμενων ρευμάτων κυκλοφορίας. Με την απομάκρυνση των αντίθετων κινήσεων εξασφαλίζεται πολύ καλύτερο επίπεδο οδικής ασφάλειας του τμήματος.