title?>

Βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Βομβοκούς, Παναγίας της Αμπελακιώτισσας και προς Ι.Ν Αγ.Κυριακής Λεπτοκαρυάς

Η Ι.Μ Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Βομβοκούς είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ναυπακτίας και απέχει περίπου 3 χλμ από την Βομβοκού. Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις,λακκόυβες)

Η Ι.Μ Παναγίας Αμπελακιώτισσας (ή μονή Κοζίτσης) βρίσκεται πάνω από το χωριό Αμπελακιώτισσα στην Ναυπακτία.Η θρησκευτική και ιστορική αξία της μονής είναι τέτοια που την αποκαλούν «κιβωτό της Ναυπακτίας». Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ από την Περδικόβρυση είναι στο μεγαλύτερο μήκος ασφαλτοστρωμένη και σε τμήμα μήκους περίπου 1,5 χλμ μέχρι την Μονή είναι χωματόδρομος κακής βατότητας.

Η Ι.Ν Αγ.Κυριακής στη Λεπτοκαρυά Ναυπακτίας. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής Λεπτοκαρυάς είναι το μόνο σημείο αναφοράς των απογόνων των χωρικών αυτού του ορεινού χωριού, το οποίο εξαφανίσθηκε όχι μόνο πληθυσμιακά, αλλά και γεωγραφικά, λόγω κατολισθήσεων. Το χωριό καταστράφηκε, τον Δεκέμβριο 1965.Γύρω από αυτόν τον ναό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πλήθος κόσμου . Η οδός πρόσβασης προς τον Ι.Ν είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά ένα τμήμα της περίπου 2,2 μέχρι τον Ναό  χλμ είναι χωματόδρομος.

Η επικινδυνότητα των υφιστάμενων διαδρομών που οδηγούν στους παραπάνω θρησκευτικούς τόπους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιούν τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών τους.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι: τοπικές διανοίξεις ,χωματουργικές εργασίες ,άρση καταπτώσεων ,κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.Οριζόντια και κάθετη σήμανση όπου απαιτείται.

Προϋπολογισμός: 2.400.000,00 €

Κωδικός Σ.Α.: 2019ΕΠ00100035

Στόχοι/Οφέλη: Οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν αισθητά στην αυξανόμενη τουριστική, οικιστική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προσδίδοντας αξία και ταυτότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.