title?>

Βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου και προς Ασκητήριο Αγίου Ανδρέα Εριμήτη

Η Ι.Μ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιγοβιτσίου:  Πάνω από τη λίμνη Οζερό, σε ύψωμα που βρίσκεται ανατολικότερα του λόφου, όπου σώζονται τα ερείπια του αρχαίου φρουρίου των Δηριέων και σε μικρή απόσταση απ' τις Φυτείες, είναι χτισμένο το μοναστήρι του Λιγοβιτσίου.Η οδός πρόσβασης προς την Ι.Μ από τις Φυτείες είναι ασφαλτοστρωμένη αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις,λακκόυβες και έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).

Το Ασκητήριο Αγίου Ανδρέα Ερημίτη  βρίσκεται πλησίον του οικισμού Παλαιό Χαλκιόπουλο Βάλτου. Η πρόσβαση στην περιοχή διεξάγεται διαμέσου ενός υφιστάμενου χωματόδρομου μέσου πλάτους 5 μέτρων και μήκους 5.400μ. που αρχίζει στην έξοδο του οικισμού Παλαιό Χαλκίοπουλο και καταλήγει σε ξέφωτο στις παρυφές του ορεινού όγκου Κανάλα.

Η επικινδυνότητα των υφιστάμενων διαδρομών που οδηγούν στους παραπάνω θρησκευτικούς τόπους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη κατασκευής δρόμων ασφαλών και ικανών να ικανοποιούν τις ανάγκες πρόσβασης των χρηστών και επισκεπτών τους.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι: τοπικές διανοίξεις ,χωματουργικές εργασίες ,άρση καταπτώσεων ,κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.Οριζόντια και κάθετη σήμανση όπου απαιτείται.

Προϋπολογισμός: 2.000.000,00€

Κωδικός Σ.Α.: 2019ΕΠ00100035

Στόχοι/Οφέλη: Οι προτεινόμενες επεμβάσεις συμβάλλουν αισθητά στην αυξανόμενη τουριστική, οικιστική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προσδίδοντας αξία και ταυτότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.