Υπηρεσία Ενημέρωσης
Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΠΠΧΣΑΑ)
Πρόσφατη ενημέρωση

Ενημέρωση σχετικά με το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Διαβούλευση μέσω κατάθεσης γραπτών παρεμβάσεων – εισηγήσεων
μέχρι και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, 11:00 πμ

Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ, ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής, 26441 ΠΑΤΡΑ, υπόψη κ. Λυκούργου Σταματελάτου, Προϊσταμένου ΔιΑΠ ΠΔΕ & εκπροσώπου της ΠΔΕ στην ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του ΠΠΧΣΑΑ ΔΕ, τηλ. 2613.613.610, Φαξ 2613.613.605 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: l.stamatelatos@pde.gov.gr

Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΔΕ, Παπαδιαμάντη 14 & Αρέθα, 26110 ΠΑΤΡΑ, υπόψη κας Ελένης Σπυράκη, Προϊσταμένης ΔιΠΕΧΩΣΧ ΠΔΕ, αναπληρωτή εκπροσώπου της ΠΔΕ στην ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του ΠΠΧΣΑΑ ΔΕ, τηλ. 2613.613.268, Φαξ 2610.453.294 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: e.spyraki@pde.gov.gr

Παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ΟΧΕ για την ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Μεγάλη συμμετοχή από φορείς και πολίτες
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016  |  14:21:09

Σε ανοικτή εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης, που έγινε σήμερα στο Συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το σχέδιό της για την εφαρμογή Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

«Οι ΟΧΕ αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 με στόχο την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και την εφαρμογή ενιαίων αναπτυξιακών στρατηγικών σε συγκεκριμένες περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Εμείς, ως Περιφερειακή Αρχή, ενώνουμε πόρους και δυνάμεις σε ένα αναπτυξιακό όραμα που θα φέρει τη Δυτική Ελλάδα στο 2020. Σήμερα, παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα και αξιοποιεί τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής. Στην προσπάθεια αυτή τους θέλουμε όλους πλάι μας και είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις προτάσεις των φορέων και των πολιτών».


Παράταση προθεσμίας για την κατάθεση απόψεων και θέσεων με στόχο την αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου Δυτ. Ελλάδας
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014  |  13:46:44

Με στόχο να επιτευχθεί η όσον το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή στην κατάθεση απόψεων και θέσεων με στόχο την αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου Δυτ. Ελλάδας, από τους αρμόδιους φορείς, υπηρεσίες αλλά και πολίτες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ανακοινώνει τη παράταση προθεσμίας μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.


Ανοικτή πρόσκληση του Περιφερειάρχη για την κατάθεση απόψεων και θέσεων με στόχο την αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου Δυτ. Ελλάδας
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013  |  13:49:20

Καταλυτική για τη διαμόρφωση μια κοινής πολιτικής, με στόχο το Χωροταξικό Σχεδιασμό και τη σύνδεσή του με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά την επόμενη 15ετία, ήταν η διαβούλευση που ξεκίνησε με συναντήσεις εργασίες στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Μεσολόγγι, Πύργο, Πάτρα) και συνεχίζεται μέσω γραπτών παρεμβάσεων – εισηγήσεων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014, για την Μελέτη «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».


Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ουσιαστικό εργαλείο για μια βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013  |  13:26:19

«Ο Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός μαζί με τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο, ένα πλαίσιο κανόνων πάνω στο οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική που θα σέβεται πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και θα κρατά το περιβαλλοντικό απόθεμα της περιοχής μας και θα ενισχύει την Επιχειρηματικότητα».


Διαβούλευση ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013  |  11:41:54

Ξεκινά, έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η διαβούλευση και ο διάλογος για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, με την παρουσίαση και τη συζήτησή του, στη διάρκεια συναντήσεων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.


Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός, εργαλείο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013  |  11:18:40

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται εκτός των κεντρικών οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, καθώς και του δικτύου φυσικού αερίου, ζητήματα τα οποία είναι καθαρά εθνικά», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ημερίδα για τα Περιφερειακά Χωροταξικά, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργεια και Κλιματικής Αλλαγής.