Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015
Ροή ενημέρωσης:

#greeksummer

Το βίντεο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Η Ευρώπη μας, Η Περιφέρειά μας, Η Οικογένειά μας» για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα έργα ΕΣΠΑ (ΔΕΠΙΝ 2007-2013).
khantry design
Επισκεφθείτε το κανάλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο YouTube

Υπηρεσιακά Θέματα

Επισκεψιμότητα ιστότοπου

544700
ΣήμεραΣήμερα143
ΧθεςΧθες653
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα3544
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα5396

Στη Δικαιοσύνη τα ευρήματα για την Μικρή Περιμετρική Πατρών – Περίπου 2 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική διόρθωση

Στη Δικαιοσύνη και κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, για αναζήτηση τυχόν ευθυνών, θα αποδοθούν τα ευρήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Δ.Ε., σχετικά με το έργο της Μικρής Περιμετρικής Πατρών.

Απ. Κατσιφάρας: Η έναρξη των σχολείων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων

Μια καινούργια σχολική χρονιά, γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες, ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο 2ο Λύκειο Πατρών στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα. Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό, στα σχολεία, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016, τον οποίο και τέλεσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την Υπουργό Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η εγγύτερη συνεργασία του Υπουργείου και του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με την υπηρεσιακή Υπουργό Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου και η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, η Υπουργός ενημερώθηκε για την στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική προβολή, τη συνεργασία μεταξύ των φορέων, τη συμμετοχή της Π.Δ.Ε σε στοχευμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.λπ.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Αχαΐας για την αντιμετώπιση της φωτιάς σε Συχαινά και Βούντενη

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Κάτω Συχαινών και της Βούντενης, συγκάλεσε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 5:00 μ.μ., κατόπιν προσκλήσεως του Αναπληρωτή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα από τη συνεδρίαση του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή.

Άμεσα η πληρωμή δικαιούχων από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2014-2015 στην Π.Ε. Αχαΐας ολοκληρώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη συντάχθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων αμπελουργών που πραγματοποίησαν δράσεις αναδιάρθρωσης καθώς και νέες φυτεύσεις αμπελιών, οι οποίες και έχουν αποσταλεί στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τον τελικό έλεγχο και πληρωμή των δικαιούχων, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – «Έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβουν όλοι πρωτοβουλίες για λύση»

Την αγωνία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Π.Ε. επέδωσε ψήφισμα στον κ. Πρόεδρο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ΕΝ.Π.Ε. είναι «αντίθετη στα διχαστικά διλήμματα», καλώντας παράλληλα, τους πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.

Στη Δικαιοσύνη τα ευρήματα για την Μικρή Περιμετρική Πατρών – Περίπου 2 εκατ. ευρώ η δημοσιονομική διόρθωση

...

Απ. Κατσιφάρας: Η έναρξη των σχολείων σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα προσπαθειών και επιδιώξεων

...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την Υπουργό Τουρισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη

...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Αχαΐας για την αντιμετώπιση της φωτιάς σε Συχαινά και Βούντενη

...

Άμεσα η πληρωμή δικαιούχων από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

...

Στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας – «Έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβουν όλοι πρωτοβουλίες για λύση»

...

Μήνυμα Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα

apostolis-katsifaras-indexΦίλες και Φίλοι,

σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι πληροφορίες που θα βρείτε εδώ απεικονίζουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, των αιρετών και θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της, και παράλληλα δίνουν μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα των γενικών χαρακτηριστικών της Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα ...

Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Τελευταία νέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Διαρκής και στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και τα στελέχη του αυτόνομου χρηματοπιστωτικού Οργανισμού είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλευρό των ατόμων με ψυχική αναπηρία και στις οικογένειές τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 0κτωβρίου) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαιρετίζει τον αγώνα που καθημερινά δίνουν τα ίδια τα άτομα με ψυχική αναπηρία και οι οικογένειες των...

Πληρωμές Γεωργοπεριβαλλοντικών Δράσεων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους (παραγωγούς, μελετητές - συμβούλους κ.λ.π.) για την αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των χρονικών προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων εφαρμογής του έτους...

Στενότερη συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Συλλόγου Εστίασης Αχαΐας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από στενότερη συνεργασία και την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το προεδρείο...

investingreece-elinvestingreece-en