Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 20:55

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Πάνω από τα δικαιώματα του τόπου μας δεν βάζω τίποτα και κανέναν. Διεκδίκηση μέχρι τέλους για την Πατρών – Πύργου με ενότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα»

«Είμαι ο πρώτος που πάνω από τα δικαιώματα του τόπου μας, δε θα βάλω κανέναν υπουργό και καμία κυβέρνηση. Προσωπικά λοιπόν, θα ήθελα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου να γίνει… χθες. Αυτό έλεγα προεκλογικά, αυτό λέω και τώρα. Αυτό διεκδικούσα και αυτό θα συνεχίσω να διεκδικώ. Είμαι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Δεν είμαι ούτε διαιτητής εργολάβων, ούτε λογιστής σε γραφεία των Βρυξελλών ή των Αθηνών. Θέλω το καλύτερο για τον τόπο μου και γι’ αυτό αγωνίζομαι. Και το καλύτερο για τον τόπο μου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο και τον Πύργο με την Τσακώνα. Αυτό επιθυμώ και νομίζω ότι όλοι αυτό επιθυμούμε…».

Αυτά μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία έγινε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στον Πύργο Ηλείας, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, τις εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου.

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως «δρόμο της ντροπής αλλά και της ξεδιαντροπιάς», τονίζοντας ότι η οργή των πολιτών της περιοχής για τον πόνο και το πένθος που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος δρόμος - καρμανιόλα, προέρχεται τόσο από τις παλινωδίες που διαχρονικά χρεώνονται οι κεντρικές εξουσίες όσο και από τη μικροπολιτική εκμετάλλευσή του από τοπικές εξουσίες.

«Πριν λίγες ώρες φτάσαμε εδώ στον Πύργο για το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι διανύσαμε πάλι αυτόν τον δρόμο και ξαναείδαμε τα αμέτρητα εικονοστάσια, δεξιά και αριστερά. Ερχόμενος, σκέφτηκα: Πόσοι, άραγε, από όλους όσοι είμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα, έχουμε χάσει έναν φίλο, συγγενή ή γνωστό σε αυτόν το δρόμο; Eκείνο που εγώ κατάλαβα από τη συζήτηση που έγινε, είναι ότι μας ενώνει η κοινή αγωνία και η κοινή θέληση, ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μπει τέλος στο γαϊτανάκι φρούδων υποσχέσεων και λόγων χωρίς πράξεις» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι για να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα, απαιτείται κοινή συμφωνία ώστε να μπει τέλος στα ψέματα και το λαϊκισμό που, όπως χαρακτηριστικά είπε, περίσσεψαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και στους «λεονταρισμούς για τοπική κατανάλωση ή σε κινήσεις φτηνών και πρόσκαιρων εντυπώσεων που τίποτα δεν προσφέρουν».

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε: «Χάθηκαν πολλά χρόνια και κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη. Πιστέψτε με, δεν ξεχνάω ποτέ και τίποτα από όσα έγιναν στο παρελθόν. Δεν ξεχνάω ούτε την απένταξη της Πατρών - Πύργου από το σύνολο της Ολυμπίας Οδού, ούτε όμως και τη «σαλαμοποίησή» της από την προηγούμενη κυβέρνηση, που κατά τη γνώμη μου ήταν και το χειρότερο που συνέβη σε όλα αυτά τα χρόνια των αλλεπαλλήλων καθυστερήσεων και αναβολών. Επίσης, θυμάμαι πολύ καλά, ποιος και τι έλεγε. Χθες, προχθές αλλά και σήμερα. Και ειλικρινά με θλίβει βαθύτατα η διαπίστωση ότι η Πατρών - Πύργου, δεν έπεσε μόνο θύμα κυβερνήσεων, αλλά και τοπικών κομματικών σκοπιμοτήτων. Ο προηγούμενος υπουργός Υποδομών, ο άνθρωπος που κατά την άποψή μου - μάλλον και κατά την άποψη των περισσοτέρων - έκανε το μεγαλύτερο κακό, όχι μόνο γιατί κομμάτιασε τον δρόμο με αποτέλεσμα να λήξει η θητεία του και ακόμα να έχουν μείνει ορφανές εργολαβίες αλλά και γιατί αυτοδιαψεύστηκε δεκάδες φορές σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έβαζε, λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές με αποκάλεσε «Μαυρογυαλούρο» και «Πουαρό» γιατί… τόλμησα να πάω στο εργοτάξιο που ο ίδιος επισκέφθηκε για να κηρύξει τη δήθεν έναρξη των εργασιών Μεγαλοβδομαδιάτικα. Και το οποίο, βέβαια, βρήκα άδειο και έρημο… Περίσσιο το θράσος του, μνημειώδης όμως πλέον και η «κούφια» θητεία του. Εννοείται πως δεν χαρίστηκα τότε στον κ. Σπίρτζη. Και με τον ίδιο τρόπο, δεν θα χαριστώ και σε κανέναν που θα θελήσει να παίξει με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Και αυτό που λέω, το εννοώ, ανεξάρτητα κυβερνήσεων και προσωπικών πολιτικών πεποιθήσεων…»

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα παραμείνει πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για να επικρατήσει μία νέα αντίληψη στη διαχείριση και την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, σημειώνοντας: «Χωρίς να ξεχνάω τίποτα, εγώ πρώτος τραβάω μια γραμμή στο χθες και ζητώ από όλους σας να κοιτάξουμε ίσα μπροστά στο αύριο», καλώντας το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και των παριστάμενων εκπροσώπων των δήμων και των φορέων της Ηλείας, να ενωθούν σε κοινή διεκδίκηση, με σοβαρότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα. «Είναι μόνο τρεις λέξεις… Αν εμείς πρώτοι δεν έχουμε σοβαρότητα, δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν να μας πάρει στα σοβαρά. Και εάν εμείς πρώτοι δεν καταφέρουμε να βγούμε λίγο από τα κομματικά μας παπούτσια και να συμπορευτούμε, τίποτα δεν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε» σημείωσε, προσθέτοντας: «Πιστεύω πως η εποχή που κάποιοι έκαναν καριέρες πάνω στην υστέρηση της περιοχής και στον πόνο των πολιτών, τελείωσε. Η κοινωνία μας κουράστηκε να παρακολουθεί μάχες εντυπώσεων αντί για δράσεις ουσίας».

ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν την πρόταση που νωρίτερα είχε παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Σώματος, Τάκης Παπαδόπουλος, για σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο έργο και θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας πως το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελεί το μεγάλο «σπίτι» των πολιτών της περιοχής και ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να διεκδικηθεί ενιαία από Ηλείους, Αχαιούς και Αιτωλοακαρνάνες, αλλά και ότι η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας έγκυρος δίαυλος ενημέρωσης όλων, γι’ αυτό και θα αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. «Αναλόγως των εξελίξεων, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε εδώ έτοιμοι και αποφασισμένοι. Και κυρίως ειλικρινείς. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ. Και ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα ανεχτούμε όμως και οποιεσδήποτε πράξεις ή δράσεις που θα μας στερούν σοβαρότητα και τελικά, θα αποπροσανατολίζουν την κοινωνία ή θα μας απομακρύνουν από τον αντικειμένο στόχο» τόνισε, καταλήγοντας: «Θα αγωνιστούμε με πλήρη συνείδηση ότι εκπροσωπούμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και το δικαίωμά τους στη ζωή, στην ασφάλεια και σε ένα μέλλον σύγχρονης ανάπτυξης. Μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάμε. Σε κανέναν άλλον!»

Σημειώνεται ότι βάσει της αρχικής εισήγησης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα έχει ως αποστολή τη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων στο έργο, ενώ μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, στην οποία θα παρίσταται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από εννέα (9) μέλη και συγκεκριμένα από:

• Πέντε (5) Περιφερειακούς Συμβούλους, τρείς (3) από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ένας εκ των οποίων θα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής, και δύο (2) από το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας.

• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

• Ένα (1) μέλος που θα οριστεί από τον Περιφερειάρχη και θα είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Για όλα τα μέλη θα οριστούν αναπληρωτές από τους ίδιους φορείς, ενώ η θητεία των μελών της Επιτροπής ακολουθεί τη θητεία του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 10:17
  • Αιτήσεις & Λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων

    Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού portal από τις 12/05/2023 για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών ιατρών προς ειδίκευση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Γ4δ/Γ.Π.οικ.44946/14-07-2020 Υπουργική Απόφαση.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τις παρακάτω ΟΔΗΓΙΕΣ.

    Σύσταση, μετονομασία, καθορισμός χρόνου και περιεχόμενο άσκησης ιατρικών ειδικοτήτων (ενιαίων και μη) ΦΕΚ 4138/Β'/20-09-2018

    eisodos

     


    Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικοτήτων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Π.Δ.Ε.

    Γ.Π.Ν. Πατρών "Παναγία Η Βοήθεια" (Ρίο)

    Γ.Ν. Πατρών "Ο 'Αγιος Ανδρέας"

    Γ.Ν. Παίδων Πατρών (Καραμανδάνειο)

    Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας

    Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

    Γ.Ν. Ηλείας


     

    ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

    Σας υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή ταχυδρομικά: Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας, Π.Π. Γερμανού 98, Πάτρα, ΤΚ 26225 ή δια ζώσης (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο): Πάτρα, Π.Π. Γερμανού 98, ισόγειο, γραφείο 1, 

    ΜΟΝΟ για τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

    1) Για όσους δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή/και ΑΜΚΑ

    2) Για αιτήσεις υπεράριθμων (για λόγους υγείας και για αθλητές πτυχιούχους ιατρικής σχολής)

    Αίτηση για ειδικότητα
    Υπεύθυνη δήλωση ειδικότητας
    Οδηγίες και δικαιολογητικά

    Σημείωση:

    -Για αίτηση καταχώρησης ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. την αίτηση, την υπεύθυνη δήλωση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σκαναρισμένα.

    -Για αίτηση διαγραφής από σειρά προτεραιότητας ειδικότητας παρακαλούμε να αποστέλλετε κατά προτίμηση στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) δηλώνοντας την ειδικότητα και το νοσοκομείο από το οποίο επιθυμείτε τη διαγραφή σας.

     


Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας σε αυτόν. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο αποδέχεστε την αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας. Λεπτομέρειες για την Πολιτική Ιδιωτικότητας στο σύνδεσμο privacy policy.

Αποδέχομαι τα cookies από αυτόν τον ιστότοπο.