Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 12:52

Οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών έγιναν Περιφερειακοί Σύμβουλοι για μία ημέρα

Στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κάθισαν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πατρών και συμμετείχαν σε μια διαφορετική συνεδρίαση, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα για την αιρετή Περιφέρεια.

Οι μαθητές μπήκαν στο ρόλο των Περιφερειακών Συμβούλων και άρχισαν τις ερωτήσεις προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν στην αίθουσα.

Οι μικροί Περιφερειακοί Σύμβουλοι παρακολούθησαν το ενημερωτικό βίντεο «Η Περιφέρεια στο Κέντρο», με τον συμπατριώτη μας ηθοποιό, Γιάννη Τσιμιτσέλη σε σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη, όπου εξηγεί σε στυλ τηλε-παιχνιδιού γνώσεων τον ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Τα ζητήματα που έθεσαν προς τον Περιφερειάρχη οι μικροί μαθητές, αφορούσαν κυρίως τις σχολικές υποδομές, τα πάρκα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα μεγάλα έργα στην περιοχή, τις πεζοδρομήσεις, τους ποδηλατόδρομους, αλλά και θέματα καθημερινότητας.

Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκαν και οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πως γίνεται η εκλογή της Περιφερειακής Αρχής και των Περιφερειακών Συμβούλων, αλλά και οι επόμενοι στόχοι κ.α.

«Σκοπός της προσπάθειάς μας αυτής είναι να δώσουμε βήμα και λόγο στους αυριανούς πολίτες, αφού τα παιδιά μας είναι το μέλλον της Περιφέρειάς μας, της χώρας μας. Πρέπει να έχουν άποψη, να έχουν γνώμη, να ξέρουν ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχία του εγχειρήματος για το «άνοιγμα» της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Αγγελόπουλο, το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ενώ τους μαθητές συνόδευαν οι δασκάλες Αθηνά Τσέζου και Παρασκευή Παναγάκη.