Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 09 Σεπτέμβριος 2014 19:43

Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων: Γιάννης Λύτρας

Βιογραφικό Σημείωμα Γιάννη Λύτρα

(Πολιτικός Μηχανικός τ.ε. – Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, π. Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας)

Γεννήθηκε το 1956 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 μένει μόνιμα στο Αγρίνιο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά και υδραυλικά έργα.

Είναι μηχανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εργάστηκε ως καθηγητής εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Προμετρητικών και Επιμετρητικών στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επέβλεψε την εκτέλεση πολλών έργων, κτιριακά, οδοποιίας και λιμενικά.

Από την ίδρυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τέσσερις τετραετίες.

Διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Δευτερογενή τομέα και στη συνέχεια Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 1997-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) καθώς και μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.).

Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.) και πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασιακών Θεμάτων της Ε.Ν.Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι. επί σειρά ετών, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης υπήρξε μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό "Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο", με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 15:30