Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023
Ροή ενημέρωσης:
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 12:51

26 έως και 29 Ιουλίου «Ενημερώνομαι, Ρωτώ, Συμμετέχω», Δράσεις πρόληψης για τα κουνούπια στην Πάτρα

Τετραήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης διοργανώνει στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικό τίτλο «Μην τσιμπάς με τα κουνούπια». Η ενημέρωση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια. Πρόκειται για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο ξεκίνησε το 2017 και εξακολουθεί να υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

«Υλοποιούμε ένα δυναμικό πρόγραμμα, πενταετούς διάρκειας, που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Διαρκεί ολόκληρο το χρόνο, ώστε να έχουμε αποτελέσματα, γιατί για εμάς προέχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνει:

  • Στην Πλαζ του Ε.Ο.Τ. την Πέμπτη 26 Ιουλίου και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, κατά τις ώρες 17.00 – 21.00.
  • Στην Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, κατά τις ώρες 10.00 – 14.00,
  • Στο Μόλο Αγίου Νικολάου το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, κατά τις ώρες 17.00 – 21.00 και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, 10.00 – 14.00.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο κάμπινγκ της Πλαζ, με θέμα «Καταπολέμηση Κουνουπιών και Δημόσια Υγεία». Με σύνθημα «Ενημερώνομαι, Ρωτώ, Συμμετέχω», οι εισηγητές θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες, θα απαντήσουν στις απορίες τους και θα υποδείξουν τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας Οικονανάπτυξη ΑΕ θα ενημερώσουν τους πολίτες για το πρόγραμμα καθώς και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουμε.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από την Σοφία Συμεωνίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αχαΐας, τον Θεόδωρο Λάμπο, Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Σπύρο Μουρελάτο, εκπρόσωπο της εταιρίας «Οικοανάπτυξη ΑΕ».