Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 19:53

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το εργαστήριο INTERACT του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» για τα παιδιά «Ανακαλύπτουμε και Στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), συνεργάζεται με το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας (Εργαστήριο INTERACT) και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» για μία διατομεακή δράση με επίκεντρο τα παιδιά των ωφελουμένων ΤΕΒΑ ηλικίας 4 έως 6 ετών και τους γονείς.

Με δεδομένο ότι δεξιότητες ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας και κοινωνικοί παράγοντες συσχετίζονται με την ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού, και δυνητικά με την μαθησιακή του πορεία είναι σημαντικό για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ,να υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης, πρώιμηςανίχνευσης, στήριξης και αυτοεκτίμησης με στόχο την συμβολή στην εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών που, μεταξύ άλλων, δρουν αντισταθμιστικά στις κοινωνικές ανισότητες που προκαλούνται λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι συνεργάτες και το επιστημονικό προσωπικό της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του εργαστηρίου INTERACT του Τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. και του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων, συνενώνουν τις δυνάμεις τους διατομεακά και με οργανωμένο τρόπο προσεγγίζουν παιδιά 4-6 ετών δικαιούχων ΤΕΒΑ και γονείς για να συμβάλλουν με προτάσεις για την θετική συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο στάδιο να σχεδιαστούν δράσεις στήριξης των παιδικών δεξιοτήτων. Η αξιολογήσεις πλαισιώνονται από συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης και προβολικές τεχνικές όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις και ξεναγήσεις με στόχο την ανάπτυξη «παιδοκεντρικής αντίληψης». Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από κεντρική εκδήλωση με έκθεση κεραμικήςκαι άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αγορά Αργύρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2613620704 – 2613 613154, 2613620782 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.