Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 11:36

Δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα ζητά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Το μείζον ζήτημα της δημιουργίας δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη της Πάτρας, στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, έθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, τον Υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης και αποτελεσματικότερης θωράκισης της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και τονίζει παράλληλα και την ανάγκη αναβάθμισης του επιχειρησιακού έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

«Η Πάτρα, όπως γνωρίζετε, είναι πλέον ο τρίτος σε πληθυσμό Δήμος της χώρας, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, και μια περιοχή στην οποία λειτουργεί πλήθος βιομηχανιών και βιοτεχνιών αλλά και επιχειρήσεων μεγάλης συνάθροισης του κοινού», αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Επιπλέον, οι ανάγκες της περιοχής είναι σε μόνιμη βάση αυξημένες εξαιτίας σημαντικών εκδηλώσεων, πολιτιστικού και άλλου χαρακτήρα, οι οποίες απαιτούν, για την προστασία των πολιτών, κάλυψη εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε αυτά, παρακαλώ προσθέστε και το γεγονός ότι από την Πάτρα διέρχονται δυο εθνικές οδοί μεγάλης επικινδυνότητας (Πατρών – Κορίνθου, Πατρών – Πύργου) που, επίσης, απαιτούν παρουσία και κάλυψη από την Πυροσβεστική».

«Επιπροσθέτως», συνεχίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, «η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας περιβάλλεται από δασικές εκτάσεις και από τόπους ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας. Όλα αυτά συνηγορούν υπέρ της πρότασης για την δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη, αίτημα που έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο σας τόσο από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Δυτική Ελλάδα όσο και από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας».

Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει, επίσης, ότι «μια περιοχή με πληθυσμό 300.000 κατοίκων είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλυφθεί από την λειτουργία ενός και μόνο Πυροσβεστικού Σταθμού ο οποίος, πέραν των άλλων, αντιμετωπίζει ήδη γνωστά σ’ εσάς προβλήματα όπως έλλειψη προσωπικού και παλαιότητα μεγάλου μέρους του εξοπλισμού. Παρά ταύτα, τα στελέχη και το προσωπικό του Σταθμού, με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία επιτελούν τα καθήκοντα τους, συχνά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Κατανοώντας την ανάγκη αναβάθμισης του επιχειρησιακού έργου της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα εξετάσετε θετικά και θα αποδεχθείτε το αίτημα δημιουργίας δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού».

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 11:44