Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 16:33

Τεχνική συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μετά από αίτημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων της Ολύμπιας Oδού στην Πατρών – Πύργου, αλλά και η πορεία των ενεργειών για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, μετά από αίτημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Υπήρξε εκτενής συζήτηση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αφορούν στο σύνολο του έργου έως την Τσακώνα.

Οι εργολαβίες της Πατρών - Πύργου

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες για τις έξι από τις οκτώ εργολαβίες και απομένει να κατατεθούν και οι έξι στη Βουλή προς κύρωση. Αφού εξασφαλιστεί η έγκριση του Κοινοβουλίου θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις εργολαβίες 3 (τμήμα Κυλλήνη – Αμαλιάδα) και 2 (Αμαλιάδα – Δουνέϊκα) η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν υπάρξουν νέες προδικαστικές προσφυγές ή θα προχωρήσει ο προσυμβατικός έλεγχος. Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στο Υπουργείο Υποδομών είναι ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στον Μάρτιο είναι εφικτό να κλείσουν και αυτές οι εκκρεμότητες.

Τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό –Τσακώνα

Σε ο,τι αφορά το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για ένα έργο επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 19,8 εκατ. ευρώ.

Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης, παραδόθηκε και εξετάζονται δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρηματοδοτικό πλαίσιο και την υλοποίηση του έργου.

«Ήταν η πρώτη συνάντηση της θεσμικής επιτροπής για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού με τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Συζητήσαμε για το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. Η διεκδίκησή μας είναι μόνιμη και σταθερή. Είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέχρι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωσταριάς βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, πρόσθεσε: «Λειτουργήσαμε θεσμικά και συγκροτήσαμε ένα θεσμικό όργανο για την παρακολούθηση της πορείας της Ολυμπίας Οδού. Είχαμε μια πρώτη επαφή με το Υπουργείο Υποδομών, κατά την οποία ζητήσαμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, επειδή τα χρονικά όρια στενεύουν. Ήδη προσδιορίσαμε την επόμενή μας συνάντηση για τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι για κάθε εξέλιξη».

Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Ρόδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών Πέτρος Μαντάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ηλείας Νικόλαος Διάκος.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2019 18:09