Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
Ροή ενημέρωσης:
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2019 16:37

Δημοπρατείται η κατασκευή στεγάστρου στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» -Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με το Διοικητή του Νοσοκομείου

Η κατασκευή στεγάστρων και η διαμόρφωση αύλειου χώρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», απασχόλησε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Διοικητή του νοσοκομείου Θεόδωρου Σερεμέτη. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της λειτουργικής ολοκλήρωσης του ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας».

«Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και συνθηκών νοσηλείας στις δημόσιες δομές Υγείας είναι σταθερό. Με σωστή προετοιμασία πετυχαίνουμε την ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και υλοποιούμε αναγκαίες υποδομές.Η Περιφέρεια δίνει τη δική της μάχη, ώστε ελλείψεις που διαπιστώνονται στις δομές της δημόσιας υγείας, να καλύπτονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο», τόνισε κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την πρόσφατη ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 510.000 ευρώ του έργου που αφορά την κατασκευή στεγάστρου μπροστά στο 7όροφο κτίριο, το οποίο θα συνδέει με τη νέα πτέρυγα και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Ήδη, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης προχωρούν οι διαδικασίες για δημοπράτηση.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της λειτουργικής ολοκλήρωσης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πάτρας, μετά την έγκριση του νέου οργανισμού λειτουργίας. Όπως εξήγησε ο κ. Σερεμέτης με βάση τον νέο Οργανισμό στο νοσοκομείο προβλέπεται να αναπτυχθούν έως και 465 κλίνες, εκ των οποίων σήμερα είναι ανεπτυγμένες οι 333 κλίνες. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνατότητα προσθήκης άλλων 132 κλινών σε νέο κτίριο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υποβληθεί πρόταση εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε στη συνέχεια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν στη μελέτη νέας κτιριολογικής μονάδας. Στόχος είναι να στεγαστούν εκεί Κλινικές που σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί, να προχωρήσει η πλήρης ανάπτυξη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και να στεγάσει λειτουργικούς χώρους όπως φαρμακείο και αποθήκες υλικού. Στην κατεύθυνση αυτή θα διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», όπως επίσης και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Φώτης Καρβελάς.