Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
Ροή ενημέρωσης:
Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 12:13

Η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες ν’ αξιολογήσουν τις ιδέες για το Περιαστικό Πάρκο της Πάτρας και το Οικοτουριστικό Πάρκο στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Με τις πρώτες αξιολογήσεις και παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν στη γραμματεία της εκδήλωσης ξεκίνησε τυπικά η δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για τη διαμόρφωση του Περιαστικού Πάρκουστη βόρεια είσοδο της Πάτραςκαι την ανάπτυξη Οικοτουριστικού Πάρκου στο χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις συμπεριέλαβαν λύσεις που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης, κομίζοντας κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Κινούνται δε στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, διαμορφώνοντας παράλληλα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Οι πολίτες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των βραβευμένων αρχιτεκτονικών ιδεών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας να είναι οι συνδιαμορφωτές της επόμενης ημέρας. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσαν και κατέθεσαν ήδη τα έντυπα διαβούλευσης που τους διανεμήθηκαν, ενώ τις επόμενες ημέρες το σύνολο των αρχιτεκτονικών και των χωροταξικών ιδεών των δυο Πανελληνίων διαγωνισμών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει ηλεκτρονική διαβούλευση.

Οι συμμετέχοντες (πολίτες, φορείς, σύλλογοι, επαγγελματίες κ.λπ.) θα μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό ιστότοπο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να υποβάλλουν προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις και σχόλια μετέχοντας στη διαδικασία της διαμόρφωσης των τελικών επιλογών. Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα ξεκινήσει σε δέκα ημέρες και θα διαρκέσει ένα μήνα. Ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων που συγκροτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα κωδικοποιήσει και θα αξιολογήσει τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Οι αρχιτεκτονικές ιδέες αφορούν στο σχεδιασμό δυο οραματικών έργων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αποτελούν βασικούς στόχους για την υλοποίησή τους, με την ένταξή τους στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τις ομάδες των μελετητών.

Συμπληρωματικό υλικό για τη διαβούλευση, στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=scFUySjELdA

Η είσοδος στην επόμενη μέρα, στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=fNN9N69mQ1s

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 12:55